Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με άρωμα… Αφγανιστάν

Ελλάδα 14:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με άρωμα… Αφγανιστάν

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με άρωμα… Αφγανιστάν

ΝΕΑ

Οι Αφγανοί διοικούντες της αυστριακής startup Alveri, έχουν φιλόδοξα σχέδια για το πρώτο ηλεκτρικό τους μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση… δεν γνωρίζει σύνορα, όπως αποδεικνύουν οι ακατάπαυστες εκδηλώσεις προσπαθειών για την εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων από εταιρείες startups που εδρεύουν σε κάθε γωνιά της Γης.

Ένα από τα πιο πρόσφατα εγχειρήματα διενεργείται από τα αφγανικής καταγωγής αδέρφια, Ehsan και Jakon Zadmard που αποτελούν τους ιθύνοντες της εταιρείας Alveri με έδρα στην Αυστρία.

Με το βιογραφικό της να εμπεριέχει σημαντικά επιτεύγματα στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών φόρτισης –με αποκορύφωμα την εξέλιξη ενός αυτόνομου ρομπότ φόρτισης – η Alveri προβάλλει έτοιμη να υλοποιήσει το ακόμα πιο φιλόδοξο σχέδιό της:

Advertisement
Advertisement

Την εξέλιξη του δικού της ηλεκτρικού – υπό την ονομασία Falco- το οποίο λέγεται πως θα είναι έτοιμο έως και τα τέλη του 2023.

Η εταιρεία, βέβαια, φαίνεται πως δεν επιθυμεί να βασιστεί εξ’ ολοκλήρου στις δικές της δυνάμεις, μιας και αναζητά εταίρους για τη χρήση κάποιων υφιστάμενων αρχιτεκτονικών που φέρουν την υπογραφή γνωστών brands.

Advertisement

Η Alveri ήδη εξετάζει τους πιθανούς συνεργάτες της, με κορυφαίους την Tesla, και την Volkswagen (πλατφόρμα MEB). Η λίστα υποψηφίων, παράλληλα, συμπεριλαμβάνει και την startup εταιρεία Canoo που μέχρι πρότινος συνέπλεε με τη Hyundai.

Advertisement

Η επιλογή του συνεργάτη θα ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους, για να πάρει σειρά η αναζήτηση της εταιρείας που θα αναλάβει την κατασκευή του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Alveri Falco θα συνιστά ένα shooting brake μήκους 4,75 μ., με έντονες στιλιστικές επιρροές από τα μοντέλα της Tesla.

Η κίνηση θα φτάνει και στους τέσσερις τροχούς, η ιπποδύναμη θα ξεπερνά τα 400 άλογα, και μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 80 kWh θα παρέχει έως και 590 χλμ. αυτονομίας.

Advertisement

Όσον αφορά, τέλος, την τιμή του Falcon, αυτή φαίνεται πως θα πλησιάζει τα 50.000 ευρώ.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz EQ: Δυναμικά, αθόρυβα και ηλεκτρικά
«Κινούμαι Ηλεκτρικά» και με το Fiat 500 3+1
Ηλεκτρικά vs συμβατικά: Ποια έχουν φθηνότερη συντήρηση;