Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικά pick-up: Είναι καλοί αναρριχητές; (+video)

Ελλάδα 2:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικά pick-up: Είναι καλοί αναρριχητές; (+video)

ΝΕΑ

Ηλεκτρικά pick-up: Είναι καλοί αναρριχητές; (+video)

ΝΕΑ

Το αντίπαλο δέος των Cybertruck και Ford F-150 Lightning επισκέπτεται στην απαιτητική έρημο Moab και δοκιμάζεται στην… αναρρίχηση.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια ώρα που η ευρωπαϊκή αυτοκινητική ειδησεογραφία ασχολείται ως επί το πλείστον με ηλεκτρικά hatchbacks και SUVs, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού τα ηλεκτρικά pick-up ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.

Ποιος ξεχνά τον ενθουσιασμό που προκάλεσε η σύνδεση του Ford F-150 στην πρίζα, ή τη δυναμική πρεμιέρα του πανίσχυρου αμιγώς ηλεκτρικού Hummer; Τα μηδενικών ρύπων αγροτικά, ωστόσο, δεν τελειώνουν εδώ.

Δυναμική εκπροσώπηση έχει και η επίσης αμερικανική Rivian που έχει καλωσορίσει στην οικογένειά της το R1T. Πρόκειται για ένα φουτουριστικής σχεδίασης pick-up που βασίζεται σε μια πλατφόρμα τύπου skateboard και διακρίνεται για την αυξημένη απόστασή του από το έδαφος (360 χλστ.)

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, μπορεί να περάσει μέσα από νερό βάθους 1.100 χλστ., οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής αντιστοιχούν σε 34 και 30 μοίρες αντίστοιχα, εφοδιάζεται με ρυθμιζόμενη αερανάρτηση και έχει αστείρευτα αποθέματα ροπής που συνδράμουν στην υπερκέραση κάθε λογής εμποδίου.

Όλα αυτά, όμως, σε θεωρητικό επίπεδο. Πόσο καλός αναβάτης είναι όμως στην πράξη; Την ίδια απορία είχαν κάποιοι οδηγοί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού που έθεσαν στο Rivian R1T μια ακανθώδη αποστολή: Να περάσει σώο και αβλαβές από την «Πύλη της Κολάσεως».

Advertisement

Πρόκειται για τους αφιλόξενους βράχους της ερήμου Moab στη Utah που λίγα μοντέλα έχουν καταφέρει να τους σκαρφαλώσουν αναίμακτα. Το Rivian R1T δεν κοπιάζει να αναρριχηθεί στους βράχους, ακόμα και όταν ένας τροχός βρίσκεται στον αέρα.

Σημειώνεται ότι στο βίντεο αναφέρεται πως το όχημα ήταν στην εργοστασιακή του μορφή και φορούσε ελαστικά all-terrain.

Advertisement

Από την άλλη δεν γνωρίζουμε ποια έκδοση ισχύος πρωταγωνιστεί. Αναφέρουμε, όμως, πως η ισχυρότερη ενσωματώνει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε τροχό) που συνδυαστικά παράγουν 763 PS/ 1.118 Nm ροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς θα σας φαινόταν μια SUV εκδοχή του Tesla Cybertruck;
Ford F-150 Lightning: Το ηλεκτρικό του αμερικανικού λαού (+video)
Το Rivian R1T μετατρέπεται σε αμφίβιο! (+video)

Advertisement