Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικά γκάζια για το νέο Hyundai Kona N

Ελλάδα 13:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικά γκάζια για το νέο Hyundai Kona N

ΝΕΑ

Ηλεκτρικά γκάζια για το νέο Hyundai Kona N

ΝΕΑ

Για την κορεάτικη εταιρία η καθιέρωση της ηλεκτροκίνησης δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσουμε και την χαρά της σπορ οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Αν και η Hyundai δίνει πλέον την μεγαλύτερη βαρύτητα στην εξέλιξη των ηλεκτρικών της μοντέλων, δεν φαίνεται να ξεχνά και τις σπορ καταβολές της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της νέας εποχής της Hyundai είναι το νέο Kona. Οι Κορεάτες έφθασαν στο σημείο να λανσάρουν πρώτα την ηλεκτρική έκδοση, και μετά την υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου με τους συμβατικούς κινητήρες και τα υβριδικά συστήματα.

Για το ηλεκτρικό Kona η εταιρία έχει μεγάλα σχέδια. Και εκτός από την έκδοση εξοπλισμού Ν Line, μελετά και μία καθαρόαιμη σπορ έκδοση, πιστή στο πνεύμα των μοντέλων της σειράς Ν που τόσο πολύ εντυπωσίασαν τους φίλους της οδήγησης τα τελευταία χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία έχει ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή της να παρουσιάσει μία καθαρόαιμη Ν έκδοση για το Ioniq 5. Και πάνω σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται ότι θα κινηθεί και για το Kona.

Βέβαια στην θέση του τετρακύλινδρου τούρμπο κινητήρα θα βρίσκεται πλέον ένας -ή και περισσότεροι- ηλεκτροκινητήρες.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας εξηγούν ότι τους είναι πλέον πιο εύκολο να κατασκευάσουν ένα ηλεκτρικό Kona N χάρη στην ηλεκτρική του πλατφόρμα.

Advertisement

Μάλιστα όπως εξηγούν είναι αρκετά εύκολο να ανέβει αρκετά η ιπποδύναμη χάρη στους ηλεκτροκινητήρες, αλλά χρειάζεται διαφορετικό σετάρισμα από ότι γινόταν με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι ενδιαφέρον ότι οι μηχανικοί της εταιρίας παραμένουν πιστοί στο πνεύμα της σειράς Ν.

Και αν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους πάντες με την πρώτη κιόλας τους προσπάθεια, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα μπορέσουν να το κάνουν έστω και αν κάτω από το αμάξωμα βρίσκονται μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Eπίσημο: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Hyundai Kona (+video)
Το νέο Hyundai Kona θα είναι και υβριδικό
Δοκιμή: Hyundai Kona Hybrid

Advertisement