Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Επίσημο: Ο θρυλικός Wankel επέστρεψε στο Mazda MX-30 R-EV

Ελλάδα 11:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Ο θρυλικός Wankel επέστρεψε στο Mazda MX-30 R-EV

Mobility

Επίσημο: Ο θρυλικός Wankel επέστρεψε στο Mazda MX-30 R-EV

Mobility

Η αναμονή έφτασε στο τέλος της για τους φίλους και όχι μόνο της Mazda, καθώς έφτασε η ώρα των αποκαλυπτηρίων για το νέο MX-30 R-EV που έχει τον περιστροφικό κινητήρα ως γεννήτρια για να υποστηρίζει το υβριδικό σύνολο.

Advertisement
Advertisement

Το Mazda MX-30 R-EV, εφοδιάζεται με ένα νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης στο οποίο περιλαμβάνεται και η χρήση περιστροφικού κινητήρα για πρώτη φορά μετά το 2012.

Η νέα αυτή έκδοση του μοντέλου αποκαλύφθηκε στην έκθεση των Βρυξελλών και χαρακτηρίστηκε από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ως «ξεχωριστή plug-in υβριδική πρόταση». Το MX-30 R-EV διαθέτει μπαταρία 17,8 KWh και έναν περιστροφικό κινητήρα βενζίνης, μόλις 830 κ.εκ. ο οποίος την τροφοδοτεί επικουρικά.

Advertisement
Advertisement

Με τον ηλεκτροκινητήρα του μοντέλου να αποδίδει 170 ίππους και 259 Nm ροπής και το ρεζερβουάρ της βενζίνης να είναι χωρητικότητας 50 λίτρων, η αυτονομία του νέου MX-30 R-EV έχει φτάσει τα 644 χιλιόμετρα που συνιστά πολύ μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τα 210 χιλιόμετρα της αμιγούς ηλεκτρικής (BEV) εκδοχής του μοντέλου που έχουμε δει μέχρι σήμερα με τη μπαταρία των 35,5 kWh.

Το MX-30 R-EV μπορεί να καλύψει μέχρι 85 χιλιόμετρα με τη χρήση μόνο της ηλεκτρικής ενέργειας και στα πλεονεκτήματά του, συγκαταλέγεται και η «συμπίεση» του χρόνου φόρτισης «στην πρίζα». Συγκεκριμένα, το MX-30 R-EV μπορεί να φορτίσει σε περίπου 90 λεπτά της ώρας χρησιμοποιώντας wallbox 7,2 kW, σε 50 λεπτά με wallbox 11 kW ή σε 25 λεπτά με 36 kW.

Advertisement

Η Mazda το νέο μοντέλο το λανσάρει με τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού κατά την έναρξη της κυκλοφορίας του. Αυτά είναι τα Prime-Line, Exclusive-Line, Makoto και R– με την τελευταία να περιορίζεται μόλις σε 400 μονάδες. Στη βρετανική αγορά, οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει και οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

Advertisement

Στη βρετανική αγορά, οι τιμές ξεκινούν από τα 35.300 ευρώ και φτάνουν τα 42.800 ευρώ για την κορυφαία έκδοση «R», τα οποία θα έχουν και μια αποκλειστική μεταλλική απόχρωση διαθέσιμη για επιλογή, το Maroon Rouge.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πιο φτηνά τα Tesla στην Ελλάδα, πόσο κοστίζουν
Ποια εξαρτήματα του Chaos έδειξε ο Σπύρος Πανόπουλος;
Διαθέσιμo στην Ελλάδα το ανανεωμένο Toyota Corolla