Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είχαν ξαφρίσει τους καταλύτες ΙΧ σε Ελευσίνα και Αχαρνές

Ελλάδα 21:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είχαν ξαφρίσει τους καταλύτες ΙΧ σε Ελευσίνα και Αχαρνές

ΝΕΑ

Είχαν ξαφρίσει τους καταλύτες ΙΧ σε Ελευσίνα και Αχαρνές

ΝΕΑ

Η ΕΛΑΣ συνέλαβε στον Ίλιον δύο άτομα ενώ ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμα δύο ημεδαποί συνεργοί τους.

Advertisement
Advertisement

Μια εγκληματική σπείρα που είχε ξαφρίσει δεκάδες καταλύτες από αυτοκίνητα στις περιοχές της Δυτική Αττικής εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία στο Ίλιον. Μάλιστα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διέπρατταν συστηματικά κλοπές καταλυτών από αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας και όχι γενικά από όλες τις μάρκες αυτοκινήτων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στο Ίλιον δύο ημεδαποί μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμα δύο ημεδαποί συνεργοί τους.

Advertisement
Advertisement

Πιο αναλυτικά, οι συλληφθέντες, τη στιγμή που προσπαθούσαν να αφαιρέσουν καταλύτη αυτοκινήτου από την περιοχή των Αχαρνών, εντοπίστηκαν από τον ιδιοκτήτη του, σε βάρος του οποίου άσκησαν σωματική βία για να διαφύγουν. Άμεσα περιπολούντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης πραγματοποίησαν έρευνες και κατάφεραν να τους εντοπίσουν στο Ίλιον και να τους συλλάβουν.

Από την επακόλουθη προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και τη συνδυαστική μελέτη και ανάλυση των διαθέσιμων στοιχείων, εξιχνιάστηκαν 23 περιπτώσεις κλοπών καταλυτών αυτοκινήτων σε Αχαρνές και Ελευσίνα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (κατσαβίδια, φακοί, γάντια, καλέμι, πένσες, γρύλος κ.λπ.) και 2 τροχοί κοπής, 3 κινητά τηλέφωνα και tablet και ανταλλακτικά από αυτοκίνητα (φανάρια, διακόπτες, γρίλιες κ.λπ.).

Advertisement

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

«Έγδυναν» πολυτελή ΙΧ και εισέπρατταν αποζημιώσεις για μερική κλοπή!
Είχε ρημάξει τα δίκυκλα στην Πάτρα
Έκλεβαν Smart και τα πουλούσαν ως… ανταλλακτικά!