Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα νέα pick-up της ΕΛΑΣ

Ελλάδα 14:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα νέα pick-up της ΕΛΑΣ

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα νέα pick-up της ΕΛΑΣ

ΝΕΑ

Τα νέα Nissan Navara θα εξομαλύνουν το δύσκολο επιχειρησιακό έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικά σε δύσβατες περιοχές.

Advertisement
Advertisement

Σημαντική ενίσχυση για την Ελληνική Αστυνομία, η οποία εξοπλίζει το στόλο οχημάτων της με 53 περιπολικά οχήματα που βασίζονται στο δημοφιλές pick-up της Nissan,  το Navara.

Η παραλαβή των οχημάτων έγινε κατόπιν της υπογραφής σχετικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και της αναδόχου εταιρείας Nissan -Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. Η προμήθεια προέκυψε μετά από δημόσιο διαγωνισμό ανοιχτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής.

Σημειώνεται πως η αγορά των περιπολικών Nissan Navara, συγχρηματοδοτήθηκε από την  Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας 2014-2020.

Advertisement
Advertisement

Τα νέα περιπολικά Navara θα κατανεμηθούν ως εξής: 

  • (29) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • (7) στο Βόρειο Αιγαίο,
  • (6) στην Ήπειρο,
  • (5) στα Δωδεκάνησα,
  • (3) στην Κεντρική Μακεδονία,
  • (2) στη Δυτική Μακεδονία και
  • στα Ιόνια Νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι εντός του 2020 η Ελληνική Αστυνομία υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, με την παραλαβή 1.453 νέων οχημάτων, ενώ πρόσφατα παρελήφθησαν επιπλέον 45 οχήματα.

Advertisement

Με την προσθήκη των οχημάτων αυτών ενισχύεται σημαντικά και αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των κατά τόπους αστυνομικών Υπηρεσιών και βελτιώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Πληροφορίες για το Nissan Navara

Advertisement

Τo Navara, είναι διαθέσιμο εκδόσεις King Cab, Double Cab, καθώς και στην πολυτελή έκδοση N-Guard. Παράλληλα, τροφοδοτείται από έναν πετρελαιοκινητήρα των 2,3 λτ. με δύο επιλογές ισχύος, 163PS και 190PS αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση η τελική ταχύτητα αντιστοιχεί σε 172 χλμ./ώρα και η διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 12,5 sec, ενώ στην ισχυρότερη έκδοση το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 11,2 sec (τελική: 184 χλμ./ώρα).

Προσφέρεται στις εκδόσεις Pro, Acenta, Techna, N-Connecta και Ν-Guard, με τον εξοπλισμό να είναι πλούσιος από τη βάση της γκάμας και να περιλαμβάνει –μεταξύ άλλων: 17άρες ζάντες, εµπρός προφυλακτήρα στο χρώµα του αµαξώµατος, έγχρωµη οθόνη 5″ και κεντρική κονσόλα με υποβραχιόνιο.

Επιπροσθέτως, ενσωματώνονται ηλεκτρικοί εξωτερικοί καθρέπτες, σύστημα Follow me Home, cruise control με Speed Limiter, σύστημα Start & Stop, σύστημα Υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, Hill Descent Control και πίσω ανάρτηση 5 συνδέσμων.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Στη φάκα της ΕΛΑΣ συμμορία που έχει κλέψει εκατοντάδες αυτοκίνητα
Mήπως σου πούλησαν “ληγμένα” ελαστικά; Πώς γίνεται η απάτη;
Αυτά είναι τα νέα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας