Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Οι καλύτεροι φορτιστές

ΝΕΑ

Είχε ρημάξει τα δίκυκλα στην Πάτρα

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Η ΕΛΑΣ συνέλαβε τον επίδοξο ληστή που είχε διαπράξει πάνω από 80 κλοπές δίκυκλων τα οποία διέλυε και πουλούσε ως ανταλλακτικά.

Πάνω από 120.000 ευρώ υπολογίζεται η λεία του ληστή που συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία στην Πάτρα από τα δίκυκλα που έκλεβε και στη συνέχεια διέλυε και πουλούσε ως ανταλλακτικά. Μάλιστα ο δράστης διέθετε ειδικό εργαστήριο-συνεργείο όπου οδηγούσε τα κλεμμένα δίκυκλα και στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσε και τα πουλούσε κομμάτι-κομμάτι.

Ειδικότερα μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, στις 7 Απριλίου το απόγευμα, στην Πάτρα, ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο – συνεργείο, αποσυναρμολόγησης μοτοσικλετών.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη, στις 8 Απριλίου το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, παράβαση της νομοθεσίας περί κροτίδων, παράβαση του νόμου για τα όπλα, παράνομη λειτουργία ραδιοσυχνοτήτων και κατοχή ασυρμάτου, καθώς και για πλαστογραφία.

Από την μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι ο συλληφθείς την τελευταία δεκαετία περίπου, είχε διαπράξει 81 κλοπές εκ των οποίων 73 δίκυκλα, 6 ποδήλατα, 1 διάρρηξη οχήματος και μία κάμερα από οικία.

Ως προς την μεθοδολογία του συλληφθέντα, επισημαίνεται ότι αφαιρούσε μοτοσυκλέτες, τις οποίες αφού αποσυναρμολογούσε στο εργαστήριο – συνεργείο του, στη συνέχεια τις πωλούσε ως ανταλλακτικά, τοποθετώντας τα κυρίως μέρη τους, σε άλλες μοτοσυκλέτες.

Επιπλέον, κατά την διάπραξη των κλοπών, λάμβανε αυστηρά μέτρα προφύλαξης και πιο συγκεκριμένα, αφού παραβίαζε τις μοτοσυκλέτες τις αφαιρούσε και τις μετακινούσε χωρίς να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα τους, προκειμένου μην γίνει αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ για να αποκλείσει την όποια πιθανότητα εντοπισμού του, από τις αστυνομικές αρχές κατείχε συσκευή ασυρμάτου, την οποία είχε συγχρονίσει στην συχνότητα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών.

Το τελευταίο διάστημα ο συλληφθείς σχεδίαζε και διέπραττε διαρρήξεις μικρών οχημάτων (πόλης), συγκεκριμένου μοντέλου έχοντας εφοδιαστεί με σχετικά διαρρηκτικά εργαλεία, που βρέθηκαν στην κατοχή του (φούσκα διάνοιξης θύρας αυτοκινήτου).

Στο συνεργείο βρέθηκαν 5 δίκυκλα, 16 κινητήρες μοτοσυκλετών, 12 κράνη, 9 μπαγαζιέρες, 9 ζάντες δίκυκλων, 6 σέλες, 17 σετ (κοστούμια) μοτοσικλετών όπως πλαστικά, φτερά, μάσκες, καντράν μοτοσικλετών, (δύο από τα σετ προέρχονται από κλεμμένες μοτοσικλέτες), 6 ποδήλατα, 2 σετ καθρέπτες, 2 πλεξούδες, 2 ζαντολάστιχα, 2 αντλίες, βενζίνης, μία εξάτμιση Yoshimura, 2 τιμόνια αυτοκινήτου τύπου πόλης, 16 κλειδιά μοτοσικλετών και 4 κλειδιά αυτοκινήτων, 4 σπρέι πιπεριού, ένα πολεμικό φυσίγγιο, ένας ασύρματος συγχρονισμένος στη συχνότητα του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 2 κινητά τηλέφωνα, μια κάμερα, 40 κροτίδες, ρούχα και παπούτσια που χρησιμοποιήθηκαν σε διάπραξη κλοπής και 8.670 ευρώ.

Επιπλέον, ένας κινητήρας με αλλοιωμένο – αποξεσμένο αριθμό και τα σπρέι πιπεριού θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο συλληφθείς έχει διαπράξει και άλλες κλοπές.

Διαβάστε επίσης:

Είχε ρημάξει τους καταλύτες ΙΧ σε Θρακομακεδόνες και Αχαρνών
«Πρωτιά» της Ελλάδας στις κλοπές αυτοκινήτων στην ΕΕ – Ποια αυτοκίνητα προτιμούν;
«Έγδυναν» πολυτελή ΙΧ και εισέπρατταν αποζημιώσεις για μερική κλοπή!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto