Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έκλεβαν Smart και τα πουλούσαν ως… ανταλλακτικά!

Ελλάδα 15:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έκλεβαν Smart και τα πουλούσαν ως… ανταλλακτικά!

ΝΕΑ

Έκλεβαν Smart και τα πουλούσαν ως… ανταλλακτικά!

ΝΕΑ

Οι Αρχές κατάσχεσαν μεταξύ άλλων 29 αυτοκίνητα, 2 κινητήρες, 74 πινακίδες κυκλοφορίας και πλήθος εξαρτημάτων.

Advertisement
Advertisement

Μία ακόμη μεγάλη σπείρα η οποία έκλεβε αυτοκίνητα, με προτίμηση στα Smart, και στη συνέχεια τα διέλυε και τα πουλούσε ως ανταλλακτικά εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τ.Α. Αγίας Παρασκευής.

Η επιχείρηση των αστυνομικών πραγματοποιήθηκε στις Αχαρνές όπου και συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 16 και 35 ετών, μέλη της σπείρας ενώ αναζητούνται τρεις επιπλέον ημεδαποί συνεργοί τους, ηλικίας 23, 30 και 39 ετών.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας ιδιοκτήτη αυτοκινήτου για κλοπή του οχήματός του, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε μάντρα αυτοκινήτων στην περιοχή των Αχαρνών, όπου εντοπίσθηκε το προαναφερόμενο όχημα. Πλέον αυτού, εντός της μάντρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 αυτοκίνητα, 7 κινητήρες αυτοκινήτων, 74 ζεύγη και 7 μονές πινακίδες κυκλοφορίας, πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων, καταγραφικό σύστημα, πλήθος εγγράφων και χρηματικό ποσό 600 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, από εξαμήνου, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν τα μέρη τους σε τρίτους ως ανταλλακτικά, αποκομίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Advertisement

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούσαν ως έδρα της σπείρας μάντρα αυτοκινήτων στις Αχαρνές, στο οποίο μετέφεραν και διέλυαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα.

Advertisement

Ως προς τους ρόλους των μελών της σπείρας, φυσικοί αυτουργοί στις κλοπές των αυτοκινήτων φέρονται ο 23χρονος και ο 30χρονος, με τους 39χρονο, 16χρονο και 35χρονο να αναλαμβάνουν την αποσυναρμολόγηση και τον 39χρονο να διαθέτει τα ανταλλακτικά μέσω της μάντρας που λειτουργούσε.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 84 περιπτώσεις κλοπών, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων αυτοκινήτων να υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα 11 από τα ανευρεθέντα κλεμμένα αυτοκίνητα, αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Έτσι έκλεβαν αυτοκίνητα από τη Ν. Φιλαδέλφεια και το Καματερό
Έκλεβαν αυτοκίνητα με πανάκριβο hitech εξοπλισμό!
Προσοχή στα Βόρεια Προάστια – Κλέβουν καταλύτες!