Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είχαν ρημάξει τους καταλύτες των ΙΧ τη Δυτική Αττική

Ελλάδα 12:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Είχαν ρημάξει τους καταλύτες των ΙΧ τη Δυτική Αττική

ΝΕΑ

Είχαν ρημάξει τους καταλύτες των ΙΧ τη Δυτική Αττική

ΝΕΑ

Συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ δύο νεαροί οι οποίοι είχαν κλέψει τους καταλύτες από τουλάχιστον 25 αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Για άλλο αδίκημα συνέλαβαν 2 νεαρούς 18 και 22 ετών οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και τελικά αποδείχθηκε ότι είχαν «σηκώσει» τους καταλύτες από τουλάχιστον 25 αυτοκίνητα στην περιοχή της Δυτικής Αττικής. Ειδικότερα οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στην περιοχή των Άνω Λιοσίων από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης καθώς λίγο πριν είχαν προσεγγίσει φορτηγό και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο και διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι κατηγορούμενοι, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Φυλής.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ωστόσο βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε και ένας καταλύτης Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020, εντόπιζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και με χρήση “γρύλλων” τα ανύψωναν και αφαιρούσαν τον καταλύτη. Αυτό το επιτύγχαναν είτε κόβοντας αυτόν, είτε αφαιρώντας ολόκληρο το σύστημα εξάτμισης.

Σε κάποιες περιπτώσεις που στα σταθμευμένα οχήματα δεν ήταν εφικτή η επί τόπου αφαίρεση του καταλύτη, τα αφαιρούσαν και τα οδηγούσαν σε ερημικά σημεία από όπου αφαιρούσαν τον καταλύτη.

Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν 25 περιπτώσεις κλοπών καταλυτών από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και κλοπή αυτοκινήτου, στις περιοχές των Άνω Λιοσίων και Αχαρνών. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Φυλής, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Τι συμβαίνει με τους κλεμμένους καταλύτες; (upd)
Προσοχή στα Βόρεια Προάστια – Κλέβουν καταλύτες!
Διέλυαν και πουλούσαν ως ανταλλακτικά τα κλεμμένα αυτοκίνητα

Advertisement