Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VW είχε προσπαθήσει να αποκτήσει την Alfa Romeo

Ελλάδα 11:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η VW είχε προσπαθήσει να αποκτήσει την Alfa Romeo

ΝΕΑ

Η VW είχε προσπαθήσει να αποκτήσει την Alfa Romeo

ΝΕΑ

Ο εμβληματικός ηγέτης του VW Group, Ferdinand Piëch ήταν μεγάλος οπαδός της Alfa Romeo και ήθελε να την αγοράσει.

Advertisement
Advertisement

Αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος στον οποίο χρωστάει ο όμιλος VW τη γιγάντωση του, αυτός δεν είναι άλλος από τον Ferdinand Piëch.

Πέρα, όμως, από ένας χαρισματικός ηγέτης που αφιέρωσε τη ζωή του στο γερμανικό Group, o Αυστριακός μηχανολόγος-μηχανικός, φαίνεται πως ήταν και μεγάλος οπαδός της Alfa Romeo. Σε βαθμό μάλιστα που επιθυμούσε – διακαώς – να την εντάξει υπό την ομπρέλα του ομίλου VW. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Stellantis, Carlos Tavares, ο θαυμασμός του Piech για την ιταλική σπορ μάρκα δεν περιορίστηκε σε φιλολογικό επίπεδο.

Το 2018 έλαβε τη μορφή επίσημων διμερών συζητήσεων μεταξύ του CEO της Volkswagen, Herbert Diess, και του –τότε- ομόλογού του στον όμιλο FCA, Michael Manley. Ο Diess εξήγησε στον Manley πως μεταφέρει την επιθυμία του Piech, η οποία δεν είναι άλλη από την εξαγορά της Alfa Romeo.  Η απάντηση, όμως, που έλαβε ήταν αρνητική.

Advertisement
Advertisement

Σημειώνεται πως το 2018, όταν λέγεται πως επιχειρήθηκε η εξαγορά της Alfa Romeo, ο Piech δεν κρατούσε τα ηνία της VW, καθώς από το 2015 είχε εγκαταλείψει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Εξακολουθούσε, όμως, να έχει λόγο στα τεκταινόμενα.

Όπως αναφέρει το βρετανικό Autocar, το ενδιαφέρον του Piech για την ιταλική μάρκα αναζωπυρώθηκε όταν η εταιρεία επενδύσεων ADW Capital Management, μακροχρόνιος μέτοχος της FCA, είχε δηλώσει πως η Alfa Romeo θα μπορούσε να έχει την εξέλιξη της Ferrari.

Advertisement

O πρώην ηγέτης της VW είχε εκφράσει και πρωτύτερα το πάθος του για την σπορ φίρμα. To… φλερτ ξεκινά από την Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2011, όταν είχε δηλώσει πως η Alfa Romeo θα μπορούσε να ανθίσει υπό τη σκέπη του VW Group.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα τέτοιο μοντέλο χρειάζεται η Alfa Romeo
Video: Στο λιμάνι της Ancona με την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio (Επ.3)
Η νέα Alfa Romeo Palade έρχεται με φόρα