Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα τέτοιο μοντέλο χρειάζεται η Alfa Romeo

Ελλάδα 0:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα τέτοιο μοντέλο χρειάζεται η Alfa Romeo

ΝΕΑ

Ένα τέτοιο μοντέλο χρειάζεται η Alfa Romeo

ΝΕΑ

Ένα εξαιρετικά καλαίσθητο render από τον Samir Sadikhov που δείχνει μια πρόταση για νέα Alfa Romeo TZ4, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η ιταλική μάρκα να «δει» πιο «ζεστά» για το μέλλον της.

Advertisement
Advertisement

Ο Samir Sadikhov είναι επαγγελματίας στον τομέα της σχεδίασης αυτοκινήτων, δεν έχει καμία σχέση με την Alfa Romeo αλλά όπως βλέπουμε τη δουλειά του, αυτό θα έπρεπε να αλλάξει.

Αυτή τη στιγμή η Alfa Romeo παράγει μια μικρή γκάμα από ενδιαφέροντα είναι η αλήθεια, αυτοκίνητα. Δεν υπάρχει όμως κάποιο που να μπορεί να παίξει το ρόλο του «τοτέμ». Κάτι που στο παρελθόν, με την 8C Competizione για παράδειγμα, έφερνε καινούργια «μάτια» πάνω της και διατηρούσε το μύθο της. Η πρόταση που παρουσιάζεται από τον Samir Sadikhov, έναν επαγγελματία σχεδιαστή αυτοκινήτων που έχει εργαστεί στο παρελθόν για την Genesis και τη Lamborghini, είναι μια πρόταση για την Alfa Romeo με την ονομασία TZ4. Η έμπνευση προέρχεται από τις εκδόσεις TZ της Alfa Romeo Giulia που δημιούργησε η ιταλική μάρκα σε συνεργασία με τη Zagato τη δεκαετία του 1960.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο πράγμα που τραβά την προσοχή με το TZ4 είναι το πανέμορφο σχήμα που μοιάζει πολύ με τα αυθεντικά μοντέλα TZ αλλά και περιορισμένης παραγωγής TZ3 που είχε ως βάση το Dodge Viper που έχτισαν οι Alfa Romeo και Zagato περίπου μια δεκαετία πριν. Η οροφή του TZ4 εκτείνεται πιο πίσω από ότι θα περίμενε κανείς από ένα κουπέ όπως αυτό και περιλαμβάνει ένα σχεδόν οριζόντιο γυάλινο κάλυμμα κινητήρα. Το εμπρός μέρος του concept συναγωνίζεται σε σχεδιαστικό ενδιαφέρον το πίσω, δίνοντας πολύ εντυπωσιακές λεπτομέρειες για να ασχοληθεί κανείς κοιτάζοντάς το. Οι προβολείς αποτελούνται από κομψές μονάδες LED, ενώ η αιχμηρή μάσκα τραβάει πραγματικά το μάτι.

Στο πίσω μέρος, η πανέμορφη προσέγγιση του σχήματος συνεχίζεται με κυκλικά φώτα LED και «κάθετη» διαμόρφωση που ταιριάζει απόλυτα στο ρετρό σχεδιασμό του αυτοκινήτου. Το σύνολο συμπληρώνεται ιδανικά με τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης και τον ευδιάκριτο διαχύτη. Σίγουρα η πρόταση του Samir Sadikhov είναι απλά μια ανεξάρτητη μελέτη σχεδιασμού και δεν έχει κάποια σχέση επισήμως με την Alfa Romeo αλλά νομίζουμε πως η παρουσίαση μιας τέτοιας πρότασης, θα μπορούσε να τονώσει το «φρόνημα» των Alfisti ανά τον κόσμο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Ferrari: Σκέψεις για το απόλυτο υπεραυτοκίνητο με βάση την F40
Στα Γερμανικά πρότυπα η ποιότητα των μοντέλων της Alfa Romeo
Αlfa Romeo Giulia Sprint GT Veloce: Διαχρονικά πανέμορφη (VIDEO)

Advertisement