Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί το έριξε στον χορό το αφεντικό της Toyota;

Ελλάδα 17:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί το έριξε στον χορό το αφεντικό της Toyota;

ΝΕΑ

Γιατί το έριξε στον χορό το αφεντικό της Toyota;

ΝΕΑ

Ο ισχυρός άνδρας της ιαπωνικής εταιρίας έχει πολλούς λόγους να είναι χαρούμενος. Και να κάνει μερικές χορευτικές φιγούρες στο γραφείο του.

Advertisement
Advertisement

Αν υπάρχει μία προσωπικότητα που ξεχωρίζει αυτή την στιγμή στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, αυτός δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της Toyota, τον Akio Toyota.

O 66χρονος εγγονός του ιδρυτή της εταιρίας βρίσκεται στο τιμόνι της Toyota τα τελευταία χρόνια, και διοικεί την εταιρία σε νέα μονοπάτια, όντας ο ίδιος ένας φανατικός της αυτοκίνησης, μεγάλος μάνατζερ αλλά και ενεργός οδηγός αγώνων (έχει τρέξει πολλές φορές στις 24 ώρες του Νίρμπουργκρινγκ, μεταξύ άλλων).

Κάτω από την εμπνευσμένη διοίκησή του η Toyota γίνεται τον τελευταίο καιρό μία αρκετά διαφορετική εταιρία, παρουσιάζοντας αυτοκίνητα όπως τα GR Yaris και GR Corolla, την ίδια στιγμή που δεν αμελεί το μαζικό κοινό ούτε αδιαφορεί για τις εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση και το υδρογόνο.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά αποφέρουν σημαντικούς καρπούς στις πωλήσεις. Και οδηγούν την εταιρία στην κορυφή των πωλήσεων στον κόσμο. Ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο ήταν να ξεπεράσουν την GM στις πωλήσεις στην Αμερική.

Και όπως δήλωσε ο ίδιος ο Toyoda, όταν το επιβεβαίωσε ότι τελικά έγινε, ήταν τόσο χαρούμενος που έριξε έναν χορό μέσα στο γραφείο του. “Ευτυχώς δεν με είδε κανείς” συμπλήρωσε.

Advertisement

Η GM είχε μία δύσκολη χρονιά για το 2021, με τις πωλήσεις της να πέφτουν κατά 13% στα 2,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα, από τα 2,5 εκατομμύρια του 2020. Η Toyota αντίθετα σημείωσε αύξηση κατά 10,4% στις ΗΠΑ, και έφθασε στα 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Η Toyota κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις την GM για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Όμως η αμερικάνικη εταιρία επανάκαμψε για το δεύτερο τρίμηνο, και η μάχη εξελίσσεται για το σύνολο της χρονιάς.

Advertisement

Και οι δύο εταιρίες έχουν πληγεί από τις ελλείψεις ανταλλακτικών και χρειάστηκε να προσαρμόσουν την παραγωγή τους αλλά και να κατασκευάσουν μισοτελειωμένα αυτοκίνητα περιμένοντας εξαρτήματα που έλειπαν.

Πάντως στην Toyota δείχνουν προσγειωμένοι μετά από αυτή την επιτυχία, υποστηρίζοντας ότι η επικράτηση έναντι της GM δεν είναι αυτοσκοπός. Αλλά η πρώτη θέση είναι πάντα γλυκιά. Και ένας μικρός χορός για τον κύριο Toyoda θα είναι και πάλι ένα ευχάριστο διάλειμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε την Toyota Supra με το χειροκίνητο κιβώτιο
Γιατί η Toyota έχει το πιο φανατικό κοινό;
Η Toyota πρωτοπορεί για άλλη μια φορά: «Start Your Impossible Activation»

Advertisement