Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota σώζει το χειροκίνητο κιβώτιο!

Ελλάδα 6:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota σώζει το χειροκίνητο κιβώτιο!

ΝΕΑ

Η Toyota σώζει το χειροκίνητο κιβώτιο!

ΝΕΑ

Σε έναν κόσμο που κυριαρχούν τα αυτόματα κιβώτια υπάρχουν οδηγοί που θέλουν να έχουν οι ίδιοι τον έλεγχο. Και η Toyota κάνει αυτό που πρέπει για να τους ικανοποιήσει.

Advertisement
Advertisement

Αν και η στροφή προς τα αυτόματα κιβώτια είναι γενικευμένη (και όχι άδικα, μιας και έχουν βελτιωθεί αρκετά), υπάρχουν καταναλωτές αλλά και εταιρίες που επιμένουν στα μηχανικά κιβώτια.

Περίπου το 50% των αγοραστών της Toyota GR Supra του 2023 επέλεξαν το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, γεγονός που σηματοδοτεί έναν θρίαμβο για όσους πίεζαν έντονα την Toyota για αυτή την επιλογή.

Αρχικά, η Toyota δεν σκόπευε να προσφέρει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων για την επιστροφή της Supra, αλλά λόγω των έντονων εκκλήσεων των οπαδών, η αυτοκινητοβιομηχανία άλλαξε την απόφασή της και εισήγαγε μια έκδοση με τρία πεντάλ.

Advertisement
Advertisement

Παρά την απομάκρυνση της αυτοκινητοβιομηχανίας όλου του πλανήτη από την παραγωγή αυτού του τύπου κιβωτίου ταχυτήτων, μια ομάδα κατασκευαστών έχει καταφέρει να διατηρήσει την ύπαρξή του, εξυπηρετώντας τους λάτρεις της οδήγησης που αναζητούν μία πιο καθαρόαιμη εμπειρία.

Η Toyota GR Supra αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα, με το εντυπωσιακό 47% των αγοραστών να επιλέγουν το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή αυτή αφορά αποκλειστικά το ακριβότερο μοντέλο των 3,0 λίτρων, γεγονός που καθιστά το γεγονός ακόμα πιο αξιοσημείωτο.

Το εν λόγω χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων που προμηθεύει η BMW (η πλατφόρμα της οποίας υποστηρίζει την GR Supra), δέχτηκε τις περιποιήσεις της ίδιας της Toyota.

Advertisement

Η εταιρεία προσάρμοσε το κιβώτιο αφαιρώντας τα περιττά εξαρτήματα για να μειώσει το βάρος και προσαρμόζοντας τις σχέσεις ταχυτήτων για να προσδώσει μια πιο αίσθηση.

Η απόφαση της Toyota να εισακούσει τις επιθυμίες των φανατικών της σπορ οδήγησης και να εισαγάγει μια επιλογή χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων για την GR Supra, πέρα από την εμπορική απήχηση αποτελεί δίνει και μία ελπίδα ότι το μηχανικό κιβώτιο δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φήμες για ένα last dance της Toyota Supra
Οδηγούμε την Toyota Supra με το χειροκίνητο κιβώτιο
Επίσημο: Toyota Supra με χειροκίνητο κιβώτιο