Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota Supra φτάνει στους 550 PS

Ελλάδα 0:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota Supra φτάνει στους 550 PS

ΝΕΑ

Η Toyota Supra φτάνει στους 550 PS

ΝΕΑ

Η Manhart ειδικεύεται στη βελτίωση των μοντέλων της BMW και φυσικά αυτό σημαίνει πως θα μπορούσε άνετα να κάνει κάτι και για το sport coupe Supra της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Λίγους μήνες πριν παρουσίασε το GR 450 ως πρόταση βελτίωσης για την Toyota Supra και τώρα, πάει σε πραγματικά extreme κατάσταση με νέα έκδοση που έχει 100 ίππους περισσότερους.

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, ο εξακύλινδρος με χωρητικότητα 3.0 λίτρων είναι εφοδιασμένος με αναβαθμισμένο υπερσυμπιεστή, εισαγωγή αέρα από ανθρακονήματα και βελτιστοποιημένο πρόγραμμα διαχείρισης. Η καλωδίωση είναι νέα, όπως και το σύστημα εξαγωγής με την εξάτμιση που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να δίνει έναν ιδιαίτερα brutal ήχο στο πρόγραμμα sport. Χάρη σε αυτές τις επεμβάσεις της Manhart, ο κινητήρας φτάνει σε απόδοση τους 550 ίππους, ενώ η μέγιστη τιμή της ροπής που αποδίδει είναι 78,5 kgm. Μιλάμε δηλαδή για αύξηση 210 ίππων επί της εργοστασιακής απόδοσης.

Advertisement
Advertisement

Η Manhart δεν έχει δώσει στοιχεία αναφορικά με τις επιδόσεις της βελτιωμένης Supra αλλά με βάση τη διαφορά της απόδοσης σε σχέση με την εργοστασιακή μορφή του αυτοκινήτου, το 0-100 χλμ./ώρα θα πρέπει να είναι μια διαδικασία που θα διαρκεί ελάχιστα πάνω από 3,0 δευτερόλεπτα (3,9” χρειάζεται η εργοστασιακή Supra με τους 387 ίππους). Ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορη είναι, η GR 550 της Manhart φαίνεται αρκετά επιθετική καθώς είναι βαμμένη σε αυτό το καθόλου διακριτικό χρυσό χρώμα με τα σπορ αυτοκόλλητα και το μπροστινό spoiler της AC Schnitzer. Το μοντέλο της Toyota διαθέτει επίσης αεροδυναμικές πλευρικές «φούστες», ελατήρια χαμηλώματος H&R και τροχούς 20 ιντσών με σατινέ μαύρο φινίρισμα.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Toyota Supra: Έρχεται και με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων

Toyota Aygo με 99 ευρώ το μήνα

Advertisement

Η Manhart απογειώνει το MINI JCW