Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota συνεχίζει τις διακοπές στην παραγωγή της

Ελλάδα 10:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota συνεχίζει τις διακοπές στην παραγωγή της

ΝΕΑ

Η Toyota συνεχίζει τις διακοπές στην παραγωγή της

ΝΕΑ

Οι διακοπές στην παραγωγή των εργοστασίων της Toyota θα συνεχιστούν και μέσα στον Ιούνιο καθώς όπως όλα δείχνουν, το πρόβλημα με τις ελλείψεις ημιαγωγών συνεχίζεται.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota που έχει ηγετική θέση ανάμεσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, έχει εκφράσει την πρόθεσή της να μειώσει την ετήσια παραγωγή.

Η συνεχιζόμενη κρίση από την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, οδηγεί σε δραστικές αποφάσεις όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Μόλις πριν λίγες μέρες, η Toyota που είναι βάσει αριθμών παραγωγής η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία, δήλωσε ότι θα μειώσει την παγκόσμια παραγωγή της κατά περίπου 100.000 οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει πως μέχρι το Μάρτιο του 2023, η Toyota θα έχει κατασκευάσει περίπου 9,7 εκατομμύρια οχήματα. Επιπλέον, ο ιαπωνικός κολοσσός ανακοίνωσε από τώρα άλλη μια αναστολή λειτουργίας σε γραμμή παραγωγής, λόγω ελλείψεων που προκλήθηκαν από τα αυστηρά μέτρα καραντίνας στη Σαγκάη της Κίνας. Η αναστολή αυτή θα διαρκέσει πέντε ημέρες, από τις 30 Μαΐου, έως τις 3 Ιουνίου και θα αφορά συνολικά 16 γραμμές παραγωγής σε 10 εργοστάσια.

Οι ειδικοί αναλυτές θεωρούν πως θα πρέπει η Toyota να αναθεωρήσει τα πλάνα της που μέχρι τώρα κάνουν λόγο για λανσάρισμα 30 νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2030, πουλώντας περίπου 3,5 εκατομμύρια ετησίως. Επιπρόσθετα, λίγες μέρες πριν ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε ότι το κόστος των μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα, θα αυξηθεί κατά 15% εάν οι τιμές των πρώτων υλών παραμείνουν στα επίπεδα που είναι σήμερα και δεν μειωθούν.

Advertisement

Αυτό θα είναι ένα ακόμα πρόβλημα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που θα πρέπει να μεριμνήσουν για τον έγκαιρο εφοδιασμό τους με πρώτες ύλες, ενώ αναπόφευκτα, οι ειδικοί εκτιμούν πως το ποσοστό των αυξήσεων που θα φτάσουν στους καταναλωτές, θα είναι αρκετά μεγάλο στο μέλλον.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Toyota Aygo X
Toyota RAV4: Αφουγκράζεται τις ανάγκες και την τάση της εποχής
Toyota bZ4X: Ο ηγέτης στα ηλεκτρικά έχει όραμα

 

Advertisement