Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota bZ4X: Ο ηγέτης στα ηλεκτρικά έχει όραμα

Ελλάδα 11:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota bZ4X: Ο ηγέτης στα ηλεκτρικά έχει όραμα

ΝΕΑ

Toyota bZ4X: Ο ηγέτης στα ηλεκτρικά έχει όραμα

ΝΕΑ

Το νέο bZ4Χ συγκεντρώνει επάνω του την 25χρονη τεχνογνωσία της Toyota με σύγχρονες σχεδιαστικές αντιλήψεις και έμφαση στην premium ποιότητα.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota κάνει μεγαλοπρεπώς το επόμενο μεγάλο βήμα, αφού πρώτο το έχει μελετήσει ενδελεχώς, δημιουργώντας το πρώτο της αποκλειστικά ηλεκτρικό μοντέλο.

Σε ότι αφορά τώρα τον κωδικό του νέου μοντέλου, τα αρχικά bZ, εμφανίζονται για πρώτη φορά στο νέο bZ4x, προέρχονται ξεκάθαρα από τη στρατηγική της Toyota για έναν κόσμο με μηδενικούς ρύπους αλλά και πέρα από αυτό «beyond Zero».

Η Toyota όμως σαφώς και δεν σταματά εκεί. Με το beyond Zero και την έκφανσή του στη σειρά bZ, η εταιρεία στοχεύει σε ακόμα περισσότερα από απλώς την επίτευξη μηδενικών εκπομπών. Βασικός στόχος της είναι ο μετασχηματισμός της εμπειρίας του χρήστη αλλά και της ζωής μας συνολικότερα. Την προσπάθειά της αυτή δεσμεύεται να κάνει πραγματικότητα προσφέροντας καλύτερη μετακίνηση για όλους.

Advertisement
Advertisement

Μετακίνηση που όχι μόνο δεν έχει εκπομπές αλλά επιδρά και θετικά στο περιβάλλον, που δε γνωρίζει περιορισμούς, που δε συναντά εμπόδια, που ξεπερνά κάθε προσδοκία. Η σειρά αυτοκινήτων bZ αποτελεί ένα ακόμα βήμα στις προσπάθειες της Toyota για ένα βιώσιμο μέλλον, οι οποίες ξεκίνησαν από τη μακρινή πλέον δεκαετία του ’90 με το πρώτο και άκρως επιτυχημένο υβριδικό Prius.

Μέχρι σήμερα η Toyota έχει αναπτύξει μια πλήρη εξηλεκτρισμένη γκάμα μοντέλων – Hybrid, Plug-In Hybrid Electric, καθώς και οχήματα κυψελών καύσιμου υδρογόνου που, με την εισαγωγή της σειράς bZ, εμπλουτίζεται και με αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement

Δικαίως στη Toyota πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει διαθέσιμη μία γκάμα εναλλακτικών εξηλεκτρισμένων τεχνολογιών, προσφέροντας τη δυνατότητα σε κάθε πελάτη να επιλέξει το όχημα που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες του, στη χρήση και στις αποστάσεις που διανύει, στο διαθέσιμο προϋπολογισμό του, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τις διαθέσιμες υποδομές.

Advertisement

Σίγουρα ο διαρκής εμπλουτισμός των τεσσάρων τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης μπορεί να ωφελήσει τόσο τον πελάτη όσο και το περιβάλλον ακόμα περισσότερο στην πορεία. Η Toyota το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Το bZ4X την βοηθά να κατακτήσει τον στόχο της ο οποίος δεν περιορίζεται αποκλειστικά στις μηδενικές εκπομπές, αλλά στο πώς θα αναβαθμιστεί συνολικά η μετακίνηση.

Σκοπός της νέας σειράς bZ είναι να μεγιστοποιηθεί η ενεργειακή αποδοτικότητα του οχήματος. Να ληφθεί υπόψη η ενέργεια που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο προκειμένου να κινηθεί, συμπεριλαμβανομένης της ανανεώσιμης ενέργειας, όπως η ηλιακή που αξιοποιεί την παραγωγή ηλεκτρικής με στόχο τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας.

Advertisement

Τώρα, ως μέρος της προσπάθειας της Toyota να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας και τα απόβλητα, τα εξαρτήματα και τα υλικά της μπαταρίας μπορούν να αποθηκευτούν για μελλοντική επαναχρησιμοποίηση ή ακόμη και να ανακυκλωθούν σε νέες μονάδες μπαταρίας.

Για την Toyota το ηλεκτρικό αυτοκίνητο λειτουργεί ως ένας έξυπνος «συνεργάτης». Τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα bZ χρησιμοποιούν τα πιο πρόσφατα τεχνολογικά χαρακτηριστικά για να παρέχουν έξυπνη συνδεσιμότητα, ενώ η ομαλή επιτάχυνση και ο εξαιρετικός χειρισμός κάνουν την οδήγηση απολαυστική.

Στο εσωτερικό των Toyota bZ κυριαρχεί ένα περιβάλλον αρμονικής συνύπαρξης που προσφέρει ηρεμία από εξωτερικούς θορύβους, άνεση και πολυτέλεια. Με μηδενικές εκπομπές και έξυπνη τεχνολογία, η σειρά Toyota bZ προσφέρει μέγιστη ασφάλεια, τόσο των επιβαινόντων στο αυτοκίνητο όσο και έξω από αυτό.

Το νέο ηλεκτρικό SUV Toyota bZ4X πατά στη νέα πλατφόρμα BEV της Τοyota, βασισμένη στη φιλοσοφία eTNGA. Η αυτονομία του φτάνει έως και τα 512 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, χάρη στη χαμηλή κατανάλωση (14.3 kWh/100 km). Η μεγάλη εγγύηση μπαταρίας 10 ετών ή 1.000.000 χιλιομέτρων αποδεικνύει πως η Toyota χτίζει σχέση εμπιστοσύνης με τον κάτοχο των μοντέλων της.

Στον τομέα της ασφάλειας, το νέο ηλεκτρικό και τετρακίνητο bZ4X υιοθετεί την εξελιγμένη γενιά συστημάτων ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού Toyota T-Mate, ενσωματώνοντας παράλληλα την τρίτη γενιά Toyota Safety Sense (TSS3). Το “παρών” φυσικά δίνει και το ευφυές σύστημα πολυμέσων Τoyota Smart Connect, με πλήθος συνδεδεμένων και απομακρυσμένων λειτουργιών.

Η ανυπομονησία για το νέο και προικισμένο αμιγώς ηλεκτρικό SUV με το όνομα Toyota bZ4X έφτασε επιτέλους στο τέλος της. Τον επόμενο μήνα, τον Ιούνιο δηλαδή, το νέο και άκρως ενδιαφέρον μοντέλο θα βρίσκεται στη χώρα μας και συγκεκριμένα στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της Toyota.

Με περισσότερες από 20 εκατομμύρια πωλήσεις εξηλεκτρισμένων οχημάτων, η Toyota συνεχίζει να προσφέρει εξαιρετική καινοτομία. Χάρη στην εκτενή εμπειρία στην ανάπτυξη τεχνολογίας μπαταριών και στην αποτελεσματική διαχείριση της ροής ενέργειας, τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα της προσφέρουν αξιόπιστη απόδοση με εξαιρετική διάρκεια.