Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ονειρεύεστε ήδη Toyota GR Prius;

Ελλάδα 5:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ονειρεύεστε ήδη Toyota GR Prius;

ΝΕΑ

Ονειρεύεστε ήδη Toyota GR Prius;

ΝΕΑ

Δεν είναι απίθανο να δούμε το λογότυπο «GR» στο πίσω μέρος του πλήρως ανανεωμένου Prius.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη αντίδραση των περισσοτέρων όταν είδαν για πρώτη φορά το καινούριο Prius της Toyota ήταν… «ουάου»! Η Toyota έκανε την έκπληξη όσον αφορά την εμφάνιση του εικονικού της μοντέλου καθώς ξεφεύγει πολύ από ότι μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα έχοντας πιο σπορ και εκλεπτυσμένη αισθητική.

Το πρώτο πράγμα που φαντάστηκαν οι περισσότεροι ήταν πώς θα ήταν μια έκδοση GR του νέου Prius. Κάποιοι μάλιστα δεν έχασαν χρόνο και προχώρησαν άμεσα στην ψηφιακή σχεδίαση του GR Prius δανειζόμενοι στοιχεία από τα υπόλοιπα σπορ μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Η X-Tomi Design και η Theottle φαντάστηκαν λοιπόν πως μπορεί να είναι ένα GR Prius και το υλοποίησαν μέσα από τους υπολογιστές τους. Το υβριδικό μοντέλο της Toyota στη μορφή της X-Tomi Design, έχει έντονες επιρροές από το GR86. Το αυτοκίνητο είναι «φουσκωμένο» με μεγαλύτερους τροχούς και φρένα, ενώ η μάσκα εμπρός προέρχεται από την GR Corolla.

Από την άλλη, οι σχεδιαστές της Theottle κινήθηκαν περισσότερο στο κουστούμι του GR Corolla. Στο πίσω μέρος έχουμε φαρδύτερα φτερά και μεγαλύτερους τροχούς, ενώ έχει τοποθετηθεί και διαχύτης για καλύτερη ροή του αέρα. Οι δύο σχεδιαστικοί οίκοι δεν ασχολήθηκαν με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου και έμειναν μόνο στην εξωτερική εμφάνιση.

Advertisement

Σε περίπτωση πάντως που η Toyota αποφάσιζε να δημιουργήσει ένα GR Prius τότε το πιθανότερο θα επέλεγε τον 2.4 λίτρων τούρμπο κινητήρα ο οποίος με τη βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα θα είχε απόδοση 345 ίππους. Για την ώρα πάντως το νέο Prius είναι εξοπλισμένο με το σύνολο ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων με απόδοση 223 ίππους. Το Toyota Prius PHEV με τη μπαταρία του – η ενεργειακή της χωρητικότητα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αλλά πιθανότατα θα είναι 13,6 kWh – θα εξασφαλίζει, σύμφωνα με την Toyota, αυτονομία περίπου 70-80 χιλιομέτρων, σχεδόν 50% περισσότερο από τον προκάτοχό του.

Advertisement

Βίντεο με τα render σχέδια του GR Prius.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το πιο δυνατό Toyota GR Yaris στο δυναμόμετρο (+video)
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Toyota Prius (+video)
Η Toyota προειδοποιεί για αύξηση τιμών

Advertisement