Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota μαζί με την Google επανεφευρίσκουν τα εγχειρίδια (+video)

Ελλάδα 15:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota μαζί με την Google επανεφευρίσκουν τα εγχειρίδια (+video)

ΝΕΑ

Η Toyota μαζί με την Google επανεφευρίσκουν τα εγχειρίδια (+video)

ΝΕΑ

Μια ψηφιακή βοηθός θα λύνει τις απορίες του οδηγού μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Advertisement
Advertisement

Τα εγχειρίδια χρήσης των αυτοκινήτων, αναμφίβολα, μπορούν να αποδειχτούν ιδιαίτερα χρήσιμα, απαντώντας στις απορίες των οδηγών. Πολλές φορές, ωστόσο, δεν είναι εύχρηστα, μιας και αριθμούν δεκάδες σελίδες, δυσχεραίνοντας την προσπάθεια του οδηγού να βρει την πληροφορία που αναζητά. Επομένως, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το εγχειρίδιο αραχνιάζει επί χρόνια στο ντουλαπάκι του συνοδηγού.

Αποφασισμένη να… συσφίξει ξανά τη σχέση μεταξύ του οδηγού και του manual book, η Toyota προσθέτει στην εφαρμογή για το κινητό “Toyota app” ένα ψηφιακό εγχειρίδιο χρήσης υπό την ονομασία “Driver’s Companion” (Σύντροφος του οδηγού). Μολονότι, το τελευταίο διάστημα, τα ψηφιακά manual books γνωρίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία, αυτό της Toyota είναι μοναδικό, καθώς υποστηρίζεται από την υποδομή του Google Cloud και εμπερικλείει την ψηφιακή βοηθό “Jota”  με δυνατότητα κατανόησης φυσικής γλώσσας.

Σημειωτέον ότι η λειτουργία Driver’s Companion της Toyota θα λανσαριστεί ως πιλοτικό πρόγραμμα, αποκλειστικά στα minivan της μάρκας, Sienna, με έτος κατασκευής το 2021.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, για την κατανόηση της ψηφιακής γλώσσας η εφαρμογή αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, την ίδια ώρα που εφοδιάζεται με τη λειτουργία Google speech-to-text και text-to-speech, για τη μετατροπή του προφορικού λόγου σε γραπτού και το αντίστροφο.

Για παράδειγμα, στις περιπτώσεις που ο οδηγός έχει απορίες σχετικά με το ύψος του αυτοκινήτου ή με τη λειτουργία ενός συστήματος, θα λάβει την απάντηση που αναζητά μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Επιπροσθέτως, το Driver’s Companion της Toyota έχει τη δυνατότητα να λύνει και πιο περίπλοκες απορίες, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας προηγμένων τεχνολογιών υποβοήθησης όπως είναι το Dynamic Radar Cruise Control και το Lane Departure Alert (Σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας).

Advertisement

«H λειτουργία Toyota Driver’s Companion της Toyota δείχνει τον τρόπο που το υπολογιστικό νέφος (cloud computing) μπορεί να παρέχει στους καταναλωτές διαδραστικές εμπειρίες υπό τη μορφή φυσικής γλώσσας», ανέφερε μεταξύ άλλον ο Dominik Wee, Google Manufacturing and Industrial managing director, προσθέτοντας τα εξης:

«Μέσω της ενίσχυσης και της εξατομίκευσης του εγχειρίδιου χρήσης του αυτοκινήτου μέσω του cloud της Google, στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε την αλληλεπίδραση των οδηγών και του Sienna».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota RAV4 Plug-in Hybrid με 306 ίππους και κατανάλωση 1 lt/100 χλμ
Νέο Toyota RAV4 Hybrid Black Edition
10 εκατομμύρια πωλήσεις για το Toyota RAV4

 

Advertisement