Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

10 εκατομμύρια πωλήσεις για το Toyota RAV4

Ελλάδα 9:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

10 εκατομμύρια πωλήσεις για το Toyota RAV4

ΝΕΑ

10 εκατομμύρια πωλήσεις για το Toyota RAV4

ΝΕΑ

Μετά από σχεδόν δυόμισι δεκαετίες παρουσίας και πέντε γενιές το Toyota RAV4 γιορτάζει το ορόσημο των 10 εκατομμυρίων πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

Εάν ψάχναμε την πηγή του φαινομένου των SUV θα ξεκινούσαμε από το 1994 όταν η Toyota παρουσίασε το πρωτοποριακό RAV4, ένα τετρακίνητο μοντέλο που συνδύαζε τον εκτός δρόμου χαρακτήρα με την άνεση και τα οδικά χαρακτηριστικά ενός κανονικού επιβατικού. Η συνταγή εξέπληξε τους πάντες και εν τέλει απέδειξε την ευφυΐα και την επιτυχία της μέσα στο πέρασμα του χρόνου αναδεικνύοντας τα SUV ως τον απόλυτο παίχτη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Σε όλο αυτό το διάστημα το RAV4 όχι μόνο είχε το προνόμιο της εμπειρίας αλλά παρέμεινε ένας από τους πιο δυνατούς παίκτες της κατηγορία αλλά συνέδεσε το όνομά του με αυτή.

Έτσι λοιπόν μετά από δυόμισι δεκαετίες συνεχούς παρουσίας αλλά και πέντε γενιές το RAV4 γιορτάζει την συμπλήρωση 10 εκατομμυρίων πωλήσεων, κάτι το οποίο οφείλεται στην αδιαμφισβήτητη επιτυχία του σε όλες τις αγορές του πλανήτη καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το RAV4 αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο που πωλούνταν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Advertisement
Advertisement

Παραδοσιακά πιο δυνατή αγορά για το RAV4 είναι αυτή της Β. Αμερικής όπου μόνο το 2019 το μοντέλο ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο πωλήσεις. Την περσινή χρονιά όμως το RAV4 χάρη και στην έλευση της νέας γενιάς το κατάφερε να σημειώσει νέο ετήσιο ρεκόρ στην Ευρώπη (όπου για σειρά ετών είναι το SUV με τις περισσότερες πωλήσεις) καταγράφοντας περισσότερες από 130.000 πωλήσεις. Το 2020 παρά τις όποιες δυσκολίες προέκυψαν από την πανδημία που πλήττει όλον τον πλανήτη, θα είναι μια χρονιά ορόσημο καθώς η πρεμιέρα της νέας plug-in υβριδικής έκδοσης του RAV4 ανοίγει ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία και την πορεία του μοντέλου.