Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται Lexus BX βασισμένο στο Toyota Yaris Cross

Ελλάδα 6:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται Lexus BX βασισμένο στο Toyota Yaris Cross

ΝΕΑ

Έρχεται Lexus BX βασισμένο στο Toyota Yaris Cross

ΝΕΑ

Λίγο μετά το ντεμπούτο του UX το 2018, η Lexus είπε ότι δεν είχε σχέδια να προσφέρει ένα πιο προσιτό συμπαγές crossover. Μια νέα φήμη όμως, υπαινίσσεται ακριβώς το αντίθετο…

Advertisement
Advertisement

Θα μπορούσε να ενταχθεί στην παραγωγή το Lexus BX και να τοποθετηθεί κάτω από το UX; Εάν πράγματι συμβεί αυτό, το Lexus BX δεν θα ήταν μια ολοκαίνουργια δημιουργία. Θα βασίζεται στο πρόσφατο Toyota Yaris Cross, ένα μικρό crossover που βασίζεται στο Yaris και υιοθετεί ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Δεν υπάρχουν φωτογραφίες που να δείχνουν πώς θα φαίνεται αυτό το πολυτελές compact crossover, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο πως θα υιοθετούσε την επιβλητική μάσκα της Lexus, προσθέτοντας στο αμάξωμά του λίγο περισσότερο χρώμιο, εκεί δηλαδή όπου το Yaris Cross προσφέρει σκουρόχρωμες λεπτομέρειες. Είναι επίσης πιθανό το BX να έχει λίγο μικρότερη απόσταση από το έδαφος προκειμένου να προσφέρει μια πιο σπορ στάση στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Οι φήμες αποκαλύπτουν επίσης πως το BX θα χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα κίνησης που χρησιμοποιεί το Yaris Cross. Το τελευταίο διαθέτει 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα και παράγει συνδυαστική ισχύ 116 ίππους. Είναι πιθανό παράλληλα να προσφερθεί μια έκδοση F Sport που θα προσθέσει τετρακίνηση, αλλά δεν υπάρχει καμία αναφορά για αυξημένη ισχύ σε αυτή την περίπτωση, παρότι κάτι τέτοιο θα θεωρούνταν επιβεβλημένο.

Όλη αυτή η φήμη έχει ενδιαφέρον, δεδομένου μάλιστα ότι η Lexus είχε δηλώσει ακριβώς το αντίθετο σχετικά με τις προθέσεις της. Από την άλλη, το Yaris Cross θα προσφέρεται μόνο στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας, οπότε και το BX αναμένεται να πωληθεί στις ίδιες χώρες με τον “αδελφό” του. Όσον αφορά στην τιμή, η Toyota δεν έχει αποκαλύψει ακόμη την οικονομική τάξη μεγέθους για το Yaris Cross, αλλά σίγουρα αυτό θα ξεκινά κάτω από τις 26.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το BX θα κινηθεί λίγο πιο πάνω τιμολογιακά. Εάν οι φήμες επιβεβαιωθούν, θα δούμε το Lexus BX το 2023.