Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η τεχνολογική φαρέτρα του νέου Nissan Qashqai (video)

Ελλάδα 11:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η τεχνολογική φαρέτρα του νέου Nissan Qashqai (video)

ΝΕΑ

Η τεχνολογική φαρέτρα του νέου Nissan Qashqai (video)

ΝΕΑ

Το νέο Nissan Qashqai έχει ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά, εξοπλισμένο με πολλά σύγχρονα συστήματα.

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμη στην ελληνική αγορά είναι εδώ και λίγες μέρες η νέα γενιά του Nissan Qashqai. To ιαπωνικό μικρομεσαίο SUV καταφτάνει αρματωμένο με περισσότερο στιλ, μεγαλύτερους χώρους, υβριδική τεχνολογία και συστήματα τελευταίας γενιάς.

Τα άλματα της Nissan στο τελευταίο πεδίο παρουσιάζονται σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο που αναρτήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στο Youtube της μάρκας.

«Όταν εξελίσσαμε το Nissan Qashqai θέλαμε να εξασφαλίσουμε τα πραγματικά πλεονεκτήματα των SUV, αλλά σε ένα πραγματικά compact και αποδοτικό πακέτο. Θέλαμε να σιγουρέψουμε πως η τεχνολογία του αυτοκινήτου θα ικανοποιούσε τις ανάγκες των πελατών μας», αναφέρει ο David Moss, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της Nissan Europe.

Advertisement
Advertisement

Ραχοκοκαλιά, λοιπόν, του πρότζεκτ ήταν η νέα πλατφόρμα της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, CMF-C που όχι μόνο προσφέρει ενισχυμένη ακαμψία και μειωμένο βάρος, αλλά επέτρεψε και την ενσωμάτωση συστημάτων τελευταίας γενιάς. Πρόκειται για συστήματα, που όμως αναφέρει ο David Moss, δεν τα συναντά κανείς εύκολα στο συγκεκριμένο segment.

Στο επίκεντρο του εξειδικευμένου προσωπικού της μάρκας βρέθηκε το σύστημα ProPILOT με Navi-link (Navigation-link). Σε συνθήκες βεβαρυμμένης κυκλοφορίας το σύστημα μπορεί να φρενάρει το όχημα μέχρι να ακινητοποιηθεί πλήρως. Παράλληλα, μπορεί και διαβάζει πινακίδες οδικής σήμανσης και λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα ορίου ταχύτητας από το σύστημα πλοήγησης, προσαρμόζοντας ανάλογα την ταχύτητα.

Advertisement

Το ProPILOT χρησιμοποιεί, ακόμη, δεδομένα από το navigation system για να ρυθμίσει την ταχύτητα προσέγγισης στροφών ή εξόδων από τους αυτοκινητόδρομους. Επιπροσθέτως, επικοινωνεί με τα ραντάρ τυφλών σημείων (blind spot) του Qashqai, επεμβαίνοντας διορθωτικά στο σύστημα διεύθυνσης, αποτρέποντας έναν ελιγμό αλλαγής λωρίδας – εφόσον υπάρχει όχημα στη ζώνη τυφλού σημείου.

Advertisement

New Qashqai Interior

Μπροστά από τον οδηγό υπάρχει μια νέα HD οθόνη 12,3 ιντσών που παρέχει πληθώρα πληροφοριών, είναι ιδιαίτερα ευκρινής και προσφέρει πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης. 

Η τεχνολογική φαρέτρα, επίσης, περιλαμβάνει Head-Up-Display, ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου, αλλά και νέα οθόνη αφής 9,0 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων NissanConnect. Το τελευταίο είναι συμβατό τόσο με συσκευές Apple όσο και Android.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Nissan Qashqai θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως έφθασε τους 720 PS ο V6 του Nissan GT-R50 by Italdesign; (+video)
Nissan GT-R Special Edition (+video)
Ένα Nissan GT-R για μεταφορά οργάνων