Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Nissan Qashqai (video)

Ελλάδα 18:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο Nissan Qashqai (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Nissan Qashqai (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Nissan Qashqai είναι το μοντέλο που δημιούργησε την κατηγορία των C-SUV και πλέον έφτασε στην 3η του γενιά.

Advertisement
Advertisement

Από το 2007, η Nissan πούλησε πάνω από 3 εκατομμύρια Qashqai, εκ των οποίων στην Ελλάδα έφτασε τα 38 χιλιάδες αυτοκίνητα.

Το νέο Nissan Qashqai έρχεται πιο κομψό, με αναβαθμισμένο αμάξωμα και νέα αποδοτικά κινητήρια σύνολα σε συνδυασμό με αυξημένη ποιότητα και οδηγική εμπειρία από μια υψηλότερη κατηγορία.

Πατάει επάνω στη νέα πλατφόρμα Alliance CMF-C και για ακόμα μια φορά το τμήμα Nissan Design Europe δημιούργησε ένα ελκυστικό σύνολο.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερική εμφάνιση
Το νέο Nissan Qashqai σχεδιάστηκε στο γνωστό τμήμα με έδρα το Λονδίνο και κρατάει τον χαρακτήρα που γνωρίσαμε. Ωστόσο, φέρει πιο μυώδη και μοντέρνα εμφάνιση. Για πρώτη φορά, το Nissan Qashqai πατάει επάνω σε προαιρετικές και άκρως επιβλητικές 20 ιντσών ζάντες ελαφρού κράματος. Το μήκος και το μεταξόνιο του αυτοκινήτου αυξήθηκαν κατά 25 mm και 20 mm αντίστοιχα, ενώ το πλάτος μεγάλωσε κατά 32 mm.

Εφόσον, οι διαστάσεις αυξήθηκαν, η παρουσία του Nissan Qashqai στον δρόμο αναβαθμίστηκε. Μάλιστα, η διευρυμένη μάσκα Nissan V-Motion ενισχύει το επιβλητικό ύφος του SUV και προσφέρεται με λεπτούς, προηγμένους προβολείς full LED και φώτα ημέρας που έχουν την χαρακτηριστική “υπογραφή” σε σχήμα μπούμερανγκ.

Advertisement

Το νέο Nissan Qashqai θα διατίθεται σε 11 χρώματα, με πέντε συνδυασμούς διχρωμίας, δημιουργώντας 16 συνδυασμούς επιλογών.

Advertisement

Αναβαθμισμένο εσωτερικό
Νέα υλικά καθισμάτων δημιουργούν μια ελκυστική και πολυτελή καμπίνα. Η νέα σχεδίαση από δέρμα Nappa απαιτεί 25 ημέρες για την παραγωγή και περισσότερο από 60 λεπτά για να “κεντηθεί” η νέα τρισδιάστατη σχεδίαση καπιτονέ σε σχήμα διαμαντιού. Από πλευράς συνδεσιμότητας και συστήματα multimedia, το νέο Nissan Qashqai φέρει νέα 9 ιντσών οθόνη αφής του NissanConnect, που είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto, τα οποία ενεργοποιούνται πλέον και ασύρματα με το smartphone.

Πίσω από το τιμόνι, υπάρχει μια νέα, υψηλής ευκρίνειας οθόνη 12,3 ιντσών πολλαπλών πληροφοριών, που προσφέρει μια επιλογή διαμορφώσιμων διατάξεων για την προβολή πληροφοριών πλοήγησης, ψυχαγωγίας, κυκλοφορίας ή οχήματος, όλες ελεγχόμενες από έναν νέο διακόπτη απλής επιλογής στο τιμόνι. Μια παραδοσιακή υφή γυαλιού “Kiriko” έχει ενσωματωθεί στο ψηφιακό φόντο της οθόνης, ως ένα “νεύμα” στο ιαπωνικό DNA της Nissan.

Advertisement

Τεχνολογικά «καλούδια»
Επιπλέον, το νέο Head-Up Display 10,8 ιντσών παρέχει το μεγαλύτερο μέγεθος εικόνας στην κατηγορία, ενώ το Home-to-Car είναι συμβατές με συσκευές Google Assistant και Amazon Alexa. Μέσω της εφαρμογής NissanConnect στο smartphone, διατίθενται λειτουργίες ελέγχου οχήματος, όπως απομακρυσμένος χειρισμός κόρνας και φώτων, καθώς και κλειδώματος / ξεκλειδώματος του οχήματος. Επίσης, μπορούν να ρυθμιστούν έξυπνες ειδοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας, του χρόνου και της γεωγραφικής ζώνης, με ειδοποιήσεις στην εφαρμογή, σε περίπτωση που το όχημα υπερβαίνει τις καθορισμένες παραμέτρους.

Όταν δεν χρησιμοποιεί την πλοήγηση του τηλεφώνου του, ο οδηγός μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στους 3D Χάρτες της TomTom & στο Live Traffic με προηγμένες λειτουργίες πλοήγησης, όπως ενημερώσεις over-the-air για τον χάρτη, συνθήκες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, Google Street View, σημεία με τοποθετημένες κάμερες ορίων ταχύτητας και τιμές καυσίμων. Η πλοήγηση από πόρτα σε πόρτα (door-to-door) είναι επίσης διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας My Car Finder.

Στο νέο Nissan Qashqai έχει μια μπροστινή κονσόλα αποθήκευσης που παρέχει βολική ασύρματη φόρτιση 15w για smartphone, έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ακόμη και συσκευές μεγαλύτερων διαστάσεων, συμπεριλαμβανομένου του Apple iPhone 12 Pro Max που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Η συνδεσιμότητα επεκτείνεται σε όλους τους επιβάτες με την “γόνδολα” της κονσόλας να προσφέρει τώρα συνδέσεις φόρτισης USB με θύρες USB-A και USB-C, εμπρός και πίσω.

Άνεση και πρακτικότητα
Το νέο Nissan Qashqai διαθέτει μακρύτερο μεταξόνιο, κάτι που συνεπάγεται και μεγαλύτερος χώρος για τους επιβάτες. Ο χώρος για τα γόνατα για τους πίσω επιβάτες έχει αυξηθεί κατά 28mm φτάνοντας τα 608mm, με μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ οδηγού και συνοδηγού. Ο χώρος κεφαλής εμπρός και πίσω, έχει αυξηθεί κατά 15 mm χάρη, στη μικρή αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων. Παράλληλα η νέα, προαιρετική επιλογή του θερμαινόμενου τιμονιού, προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευεξία κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ανοίγοντας ηλεκτρικά την 5η πόρτα, με δυνατότητα λειτουργίας hands-free συναντάμε τον χώρο αποσκευών, ο οποίος έχει αυξηθεί κατά 74 λίτρα από το προηγούμενο, φτάνοντας συνολικά τα 504 λίτρα. Ακόμα, στο πορτ-μπαγκάζ έχει τοποθετηθεί και μια πρίζα 12v.

Στην καμπίνα έχει ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η χρηστικότητα. Οι δύο μπροστινές ποτηροθήκες απέχουν περισσότερο η μία από την άλλη, κάνοντας ακόμα πιο εύκολη την χρήση τους, όπου και τα μικρότερα κύπελλα τώρα μπορούν να αφαιρεθούν με μεγαλύτερη ευκολία. Παράλληλα οι “τσέπες” στις πόρτες μπορούν τώρα να χωρέσουν έως και φιάλη 1,5 λίτρων, σε σύγκριση με τα 500 ml του Qashqai της προηγούμενης γενιάς.

Οι βελτιώσεις στον εργονομικό σχεδιασμό των θυρών σημαίνουν ότι το νέο Qashqai προσφέρει και ευκολότερη είσοδο και έξοδο από τις προηγούμενες γενιές, κάτι που είναι ιδιαίτερα εμφανές σε περιορισμένους χώρους, όπως οι χώροι στάθμευσης των εμπορικών κέντρων. Μάλιστα οι γονείς μικρών παιδιών θα εκτιμήσουν ότι οι πίσω πόρτες ανοίγουν τώρα στις 85 μοίρες, επιτρέποντας ευκολότερη πρόσβαση στα παιδικά καθίσματα.

Υβριδικά κινητήρια σύνολα
Το νέο Nissan Qashqai προσφέρεται με τον γνώριμο 1.3 DiG-T, ο οποίος είχε παρουσιαστεί πρώτη φορά στο Qashqai το 2018. Ωστόσο, έχει προστεθεί η ήπια υβριδική τεχνολογία, παρέχοντας υψηλότερη αποδοτικότητα με χαμηλότερες καταναλώσεις και ρύπους. Θα διατίθεται είτε με 140 PS είτε με 156 PS, ενώ θα μπορεί ο υποψήφιος αγοραστής να επιλέξει ανάμεσα από το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή το αυτόματο Xtronic CVT (αποκλειστικά στην έκδοση με τους 156 ίππους). Η ροπή του ισχυρού κινητήρα αγγίζει τα 270 Nm.

Το νέο Qashqai είναι δικίνητο τόσο στην έκδοση με τα 140 PS όσο και με τα 156 PS, ωστόσο η τετρακίνητη έκδοση προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο με την ισχυρότερη επιλογή.

Το νέο σύστημα ελέγχου 4WD, όπως και η λειτουργία επιλογής οδήγησης είναι πιο διαισθητικό και έξυπνο, με δυνατότητα προσαρμογής στις εξωτερικές συνθήκες με πέντε λειτουργίες οδήγησης: Standard, ECO, Sport, Snow και Off-Road. Σε περίπτωση ολίσθησης ενός τροχού, ο χρόνος που ενεργεί το σύστημα 4WD έχει μειωθεί κατά 5 φορές, έως 0,2 δευτερόλεπτα.

E-POWER κινητήρας
Το νέο Nissan Qashqai χρησιμοποιεί το καινοτόμο σύστημα κίνησης e-POWER. Το SUV συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 156 ίππων με τον ηλεκτροκινητήρα 140 kW, ίδιο με αυτόν που χρησιμοποιεί η ιαπωνική εταιρεία στα ηλεκτρικά της μοντέλα. Στην περίπτωση του νέου Qashqai, εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα 1.5 (και όχι 1.2 όπως στο Note) με τελική ισχύ 190 ίππων και 330 Nm ροπής, ενώ είναι 2WD.

Αυτό που κάνει μοναδικό το e-POWER είναι ότι ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι τροχοί κινούνται πλήρως από τον ηλεκτροκινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας μπορεί πάντα να λειτουργεί εντός του βέλτιστου εύρους στροφών, προσφέροντας ανώτερες επιδόσεις ως προς την κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2, σε σύγκριση με έναν παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Χάρη στην πλήρη ηλεκτροκίνηση, δεν υπάρχουν οι απώλειες στην μετάδοση όπως με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ή το παραδοσιακό υβριδικό. Η άμεση απόκριση, όπως σε ένα EV, προσφέρει την συναρπαστική αίσθηση της υψηλής ροπής, καθώς και καλύτερου επιπέδου επιτάχυνση σε διαφορετικές ταχύτητες, κάνοντας την προσπέραση ευκολότερη και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Παρόμοια με το LEAF, το νέο Qashqai e-POWER επωφελείται από μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης του “ενός πεντάλ” που ονομάζεται λειτουργία e-Pedal. Οι οδηγοί μπορούν να ξεκινήσουν, να επιταχύνουν και να επιβραδύνουν χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ γκαζιού, γεγονός που υποστηρίζει έως και 90% των σεναρίων οδήγησης.

ProPILOT και προηγμένα συστήματα ασφαλείας
Το νέο Qashqai θα είναι εξοπλισμένο με την επόμενη γενιά του συστήματος υποστήριξης οδηγού ProPILOT, προσφέροντας μεγαλύτερη υποστήριξη στον οδηγό, σε ένα ευρύτερο φάσμα περιστάσεων. Έχοντας την κωδική ονομασία ProPILOT με Navi-link, το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την κόπωση και το άγχος κατά την οδήγηση, ενώ είναι πολύ διαισθητικό στη χρήση.

Το ProPILOT με Navi-link μπορεί να επιταχύνει και να φρενάρει το όχημα σε μία λωρίδα σε αυτοκινητόδρομο. Το σύστημα μπορεί να επιταχύνει το όχημα με καθορισμένη ταχύτητα και μπορεί να φρενάρει το όχημα έως την πλήρη στάση, σε συνθήκες βεβαρυμμένης κυκλοφορίας. Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να επανακτήσει αυτόματα την ταχύτητα αν το όχημα έχει σταματήσει για λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα και η κίνηση μπροστά από το αυτοκίνητο έχει εξομαλυνθεί.

Στο ολοκαίνουργιο Nissan Qashqai, το αναβαθμισμένο σύστημα είναι πλέον σε θέση να προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου σύμφωνα με πρόσθετες εξωτερικές συνθήκες: όταν για παράδειγμα το αυτοκίνητο διασχίζει μια ζώνη ορίου χαμηλότερης ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο, το σύστημα μπορεί να διαβάσει οδικές πινακίδες και να λάβει υπόψη τα δεδομένα ορίου ταχύτητας από το σύστημα πλοήγησης, προκειμένου να επιβραδύνει το Qashqai στην κατάλληλη ταχύτητα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο οδηγός δεν χρειάζεται να προσαρμόζει χειροκίνητα την ταχύτητα στο cruise control.

Το σύστημα μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης για να ρυθμίσει την ταχύτητα προσέγγισης στροφών ή εξόδων από τους αυτοκινητόδρομους.

Επιπλέον, το ProPILOT με Navi-link μπορεί τώρα να επικοινωνήσει με τα ραντάρ τυφλών σημείων (blind spot) του Qashqai, επεμβαίνοντας διορθωτικά στο σύστημα διεύθυνσης, προκειμένου να αποτρέψει έναν ελιγμό αλλαγής λωρίδας, εάν υπάρχει όχημα στη ζώνη τυφλού σημείου.

Ένα χαρακτηριστικό των τεχνολογιών ασφαλείας στο νέο Qashqai είναι ο νέος κεντρικός αερόσακος, ο οποίος αναπτύσσεται μεταξύ των δύο μπροστινών καθισμάτων, για να εμποδίσει τους επιβάτες της μπροστινής σειράς να έρθουν σε επαφή σε περίπτωση πλευρικής πρόσκρουσης. Ο κεντρικός αερόσακος συμπληρώνει τους αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, καθώς και τους πλευρικούς και τύπου κουρτίνας, όλοι τους στάνταρ στο νέο Qashqai.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsauto, το νέο SUV της Nissan αναμένεται στην Ελλάδα το Καλοκαίρι, στα τέλη Μάϊου…

 

Διαβάστε επίσης:
Πρώτη δοκιμή: Νέο Nissan Micra 1.0T 92 PS
Δοκιμή: Nissan LEAF e+ 62 kWh – Με 528 χλμ. αυτονομία
Η Nissan εξηγεί την επιστήμη πίσω από το καμουφλάζ πρωτοτύπων