Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Stellantis ξεκινά τη νέα εποχή στη χρήση του αυτοκινήτου

Ελλάδα 8:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Stellantis ξεκινά τη νέα εποχή στη χρήση του αυτοκινήτου

ΝΕΑ

Η Stellantis ξεκινά τη νέα εποχή στη χρήση του αυτοκινήτου

ΝΕΑ

Ο Όμιλος Stellantis εφαρμόζει αλλαγές που δεν αφορούν μόνο στην ηλεκτροκίνηση αλλά και στον τρόπο που θα αντιμετωπίζει πλέον τις συνήθειες των πελατών του.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα νέα στοιχεία αφορά στις υπηρεσίες που θα παρέχουν οι κατασκευαστές του κλάδου στον υποψήφιο αγοραστή. Μία από αυτές ίσως αλλάξει και την αναγκαιότητα χρήσης της τελευταίας λέξης. Αντί γι’ αυτή (αγοραστής), θα υπάρχει η λέξη χρήστης.

Γιατί το γράφουμε αυτό; Επειδή ο Όμιλος Stellantis άρχισε ήδη να εφαρμόζει πιλοτικά στη γαλλική αγορά ένα νέο πρόγραμμα το οποίο ονομάζει «Electric As You Go» και αφορά στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα του. Συγκεκριμένα, στο Peugeot e-208 και στα Opel Corsa-e και Mokka-e.

Advertisement
Advertisement

Η εφαρμογή του νέου προγράμματος είναι μέρος της γενικότερης εμπορικής πολιτικής που αφορά στην προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων του την οποία έχει ονομάσει «BEVs for all». Σκοπός του είναι να αντικατασταθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα τα οποία έχουν ταξινομηθεί πριν το 2011 ή τα βενζινοκίνητα πριν το 2006.

Οι κανόνες που διέπουν το πρόβλημα αφορούν στην πληρωμή από τον επωφελούμενο της υπηρεσίας τουλάχιστον 110 ευρώ καθώς και επτά λεπτών του ευρώ ανά διανυόμενο χιλιόμετρο.

Advertisement

Ωστόσο, –για το επιπλέον ποσό– υπάρχει ο όρος ότι όσοι επιλέξουν να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου προγράμματος θα πρέπει να πληρώσουν τουλάχιστον ένα ποσό 35 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί σε 500 χλμ., ασχέτως εάν θα τα διανύσει ή όχι. Ο Όμιλος Stellantis εφαρμόζει για πρώτη φορά αυτή την εμπορική πρακτική σε ευρεία κλίμακα στη γαλλική αγορά.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια αυτοκινητοβιομηχανία έχει κάνει τέτοιο παρόμοιο. Ήδη η Volvo έχει ξεκινήσει μια αντίστοιχη υπηρεσία με την πληρωμή συνδρομής για τη χρήση των μοντέλων της αντί της απόκτησής τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι πιο τυχεροί εργαζόμενοι της Stellantis
H Stellantis επενδύει στον εξηλεκτρισμό και την αυτόνομη οδήγηση
Με αυτονομία επιπέδου 3 τα αυτοκίνητα της Stellantis