Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO PHEV 2022

Η τεχνολογία PHEV ταιριάζει γάντι στη Volvo

Ελλάδα 17:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η τεχνολογία PHEV ταιριάζει γάντι στη Volvo

VOLVO PHEV 2022

Η τεχνολογία PHEV ταιριάζει γάντι στη Volvo

VOLVO PHEV 2022

Ένα plug-in υβριδικό αυτοκίνητο, γνωστό και ως PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle), είναι ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί τόσο συμβατικό βενζινοκινητήρα όσο και ηλεκτροκινητήρα με μπαταρία για να παρέχει ισχύ στους τροχούς. Η Volvo έχει τον λόγο…

Advertisement
Advertisement

Η Volvo χρησιμοποιεί μπαταρίες ιόντων λιθίου στα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα της σειράς Recharge. Όλα τα plug-in υβριδικά μοντέλα της προσφέρουν δυναμική οδήγηση με άμεση απόκριση και ομαλή, αθόρυβη επιτάχυνση.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά προγράμματα οδήγησης για να βελτιστοποιήσετε τις μετακινήσεις σας. Παρακολουθήστε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Volvo Cars, παρακολουθείτε τη μέση κατανάλωση καυσίμου, τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας και τη μέση χρήση ηλεκτρικής ενέργειας σε σύγκριση με τα καύσιμα.

Advertisement
Advertisement

Η ενέργεια που παράγεται κατά το φρενάρισμα του αυτοκινήτου σας συγκεντρώνεται και αποθηκεύεται στην μπαταρία του Volvo για μελλοντική χρήση, επιτρέποντάς σας να οδηγείτε τόσο πιο βιώσιμα όσο και πιο οικονομικά.

Τα τελευταία plug-in υβριδικά της Volvo διαθέτουν εκτεταμένη ηλεκτρική αυτονομία για να καλύπτουν περισσότερες διαδρομές. Απλώς φροντίστε να γεμίσετε την μπαταρία πριν ξεκινήσετε για να μεγιστοποιήσετε την απόσταση. Με εκτεταμένη ηλεκτρική αυτονομία, μπορείτε πλέον να κάνετε περισσότερες διαδρομές με ηλεκτρική αυτονομία. Αυτό μπορεί να συμβάλει τόσο στη μείωση του λειτουργικού κόστους, όσο και στις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Χρησιμοποιήστε μόνο ηλεκτρική ενέργεια χωρίς να ανησυχείτε για τα σημεία φόρτισης στη διαδρομή. Σε μεγαλύτερες αποστάσεις, οι κινητήρες συνεργάζονται για αυξημένη αυτονομία και απόδοση. Οι χρόνοι φόρτισης ποικίλλουν και εξαρτώνται από παράγοντες, όπως η εξωτερική θερμοκρασία, η τρέχουσα θερμοκρασία της μπαταρίας, ο εξοπλισμός φόρτισης, η κατάσταση της μπαταρίας και η κατάσταση του αυτοκινήτου.

Advertisement

Οι περισσότεροι φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους στο σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέσω ενός wallbox στο πάρκινγκ ή στο γκαράζ τους. Άλλοι έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους στην εργασία τους ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, οι οποίοι σε πολλές περιοχές ολοένα και αυξάνονται.

Advertisement

Τα plug-in υβριδικά της Volvo σειράς Recharge έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης πολλών οδηγών. Φυσικά, η αυτονομία θα διαφοροποιείται ανάλογα με το μοντέλο, τον τρόπο οδήγησης, τη μορφολογία του εδάφους και τις οδικές συνθήκες.

Το κύριο πλεονέκτημα ενός plug-in υβριδικού Volvo είναι ότι υπάρχει πάντα ο βενζινοκινητήρας ως εφεδρικός μεταξύ των φορτίσεων, συνεπώς η αυτονομία δεν αποτελεί πρόβλημα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Volvo S90 T8 Recharge AWD
Volvo XC60: Κινηθείτε… ηλεκτρικά (video)
Volvo: Περισσότερoι ίπποι και μεγαλύτερη αυτονομία για τα PHEV της (+τιμές)