Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Stellantis «απαντά» στις απειλές Putin

Ελλάδα 6:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Stellantis «απαντά» στις απειλές Putin

ΝΕΑ

H Stellantis «απαντά» στις απειλές Putin

ΝΕΑ

Οι πρόσφατες απειλές για ενεργειακά «δύσκολο χειμώνα» από τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin, όπως φαίνεται δε βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για τη Stellantis.

Advertisement
Advertisement

Το κλίμα ανησυχίας για την ενεργειακή επάρκεια του ερχόμενου χειμώνα, φαίνεται να «σταματάει» στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Stellantis, Carlos Tavares, πιστεύει ότι τα ευρωπαϊκά εργοστάσια της εταιρείας έχουν τον απαιτούμενο χώρο για να κατασκευάσουν τις δικές τους εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας προκειμένου να μη διαταραχτεί η παραγωγική τους διαδικασία από ενδεχόμενες «διακοπές» που θα προκύψουν. Μιλώντας στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, ο Tavares ανέφερε πως «η εταιρεία ετοιμάζει ένα πολύ δυνατό σχέδιο περιορισμού της ενέργειας, ενώ θα γίνουν και σημαντικές επενδύσεις για να παράγουμε τη δική μας ενέργεια επί τόπου».

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά έρχονται στο προσκήνιο εξαιτίας των ρώσικων απειλών για διακοπή παροχής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, που αποτελούν εν δυνάμει αιτία για έναν ακόμα «πονοκέφαλο» στα υψηλά κλιμάκια των στελεχών κάθε εταιρείας και κάθε Ομίλου. Κάτι τέτοιο θα φέρει ένα ακόμα «χτύπημα» στην παραγωγή, μετά την αναστάτωση της τροφοδοσία λόγω της πανδημίας που προηγήθηκε και κράτησε για πολλούς μήνες αλλά και από την έλλειψη ροής ανταλλακτικών, λόγω της ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία.

Μέχρι στιγμής, ο Tavares είπε ότι η Stellantis αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα προβλήματα περιορίζοντας τον αντίκτυπό τους και η ευρωπαϊκή παραγωγή δεν έχει επηρεαστεί, αν και το κόστος έχει αυξηθεί. Επίσης, ο Tavares επισήμανε πως εάν η ενεργειακή κρίση κλιμακωθεί η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να χρειαστεί να στραφεί σε προγραμματισμό εργασιών για ώρες εκτός αιχμής, όταν η ενέργεια θα είναι φθηνότερη.

Advertisement

Όσον αφορά το σχέδιο να παράγει το κάθε εργοστάσιο την απαιτούμενη ενέργεια για τη λειτουργία του, ο Tavares είπε ότι αυτό το μέτρο «θα αποφασιστεί μέσα τις επόμενες ημέρες», υποδηλώνοντας ότι οι λεπτομέρειες του σχεδίου δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla vs Volkswagen vs Stellantis: Ποια κερδίζει;
Η Stellantis ξεκινά τη νέα εποχή στη χρήση του αυτοκινήτου
Οι πιο τυχεροί εργαζόμενοι της Stellantis