Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα είναι το Skoda Elroq το ηλεκτρικό Karoq;

Ελλάδα 6:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα είναι το Skoda Elroq το ηλεκτρικό Karoq;

ΝΕΑ

Θα είναι το Skoda Elroq το ηλεκτρικό Karoq;

ΝΕΑ

Προτού λανσάρει το ηλεκτρικό των 20.000 ευρώ, η Skoda φαίνεται πως ετοιμάζει ένα μικρομεσαίο SUV που θα είναι σημαντικά φθηνότερο από το Enyaq.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλες είναι οι επενδύσεις του ομίλου VW στην ηλεκτροκίνηση. Έως το 2030 ετοιμάζει έξι εργοστάσια παραγωγής μπαταριών στην Ευρώπη, την ίδια ώρα που επιταχύνει τις διαδικασίες εξηλεκτρισμού της γκάμας όλων των εταιρειών που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του.

Μια από αυτές είναι και η Skoda, η οποία πριν από λίγους μήνες έκανε ντεμπούτο στον κόσμο των μηδενικών εκπομπών ρύπων SUV, μέσω του Enyaq iV. Πρόκειται για ένα μεσαίο SUV που γνωρίζει τεράστιο κύμα δημοφιλίας, όπως μαρτυρούν και οι 70.000 υποβολές παραγγελιών μόνο εντός του Σεπτεμβρίου.

Η τιμή, ωστόσο, του μοντέλου (από 35.700 ευρώ) απέχει αρκετά από τον στόχο των 20.000 που έχει θέσει η Skoda, όραμα της οποίας είναι να καταστήσει τα ηλεκτρικά προσιτά στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Advertisement
Advertisement

Αυτό αναμένεται να γίνει πραγματικότητα εντός του 2026, με το λανσάρισμα ενός crossover πόλης που θα αποτελεί το alter ego του επικείμενου VW ID.2. Αμφότερα θα βασίζονται σε μια συμπυκνωμένη εκδοχή της γνωστής πλέον πλατφόρμας MEB, και το μήκος τους θα είναι περίπου 4,10 μέτρα.

Skoda Enyaq iV

Elroq: Το Ηλεκτρικό Karoq
Προτού, ωστόσο, συστηθούμε με αυτά, η Skoda φαίνεται αποφασισμένη να προσφέρει στην αγορά ένα ηλεκτρικό μοντέλο που τιμολογιακά θα τοποθετείται ανάμεσα στα 20.000 ευρώ (του μικρού crossover της) και τα 35.000 ευρώ (του υπάρχοντος Enyaq iV).

Γερμανικά δημοσιεύματα, αναφέρουν ότι αυτό θα επιτευχθεί μέσω του Skoda Elroq, ενός μικρομεσαίου SUV με διαστάσεις ανάλογες με αυτές του Karoq (4,38 μ.).

Advertisement

Το μοντέλο φαίνεται ότι θα κληρονομεί το μεταξόνιο (2,7 μ.) που ενσωματώνεται σε όλα τα μοντέλα της πλατφόρμας MEB και η βασική του έκδοση θα είναι πισωκίνητη, με έναν ηλεκτροκινητήρα 150 ίππων.

Αυτός θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 48 kWh, με την αυτονομία να φτάνει τα 350 χλμ. Πιθανότατα, θα υπάρχουν και ισχυρότερες, τετρακίνητες εκδόσεις με την ισχύ τους να ξεπερνά τα 200 άλογα.

Advertisement

Η σχεδίαση του Elroq ακόμα βρίσκεται σε ιδιαίτερα πρώιμο στάδιο. Αλλά, θεωρείται βέβαιο πως θα έχει σύγχρονη εμφάνιση, την ίδια ώρα που θα δίνεται έμφαση στην ευρυχωρία της καμπίνας.

Το Skoda Elroq, τέλος, δεν αποκλείεται να λανσαριστεί εντός του 2024, με τις τιμές του να ξεκινούν από τα 28.000 ευρώ.

Skoda Enyaq iV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Slavia: Το νέο sedan της Skoda
VW Group: Eτοιμάζει φτηνά και μικρά ηλεκτρικά!
Οι οικογένειες Porsche και Piech θέλουν ξεχωριστές μετοχικές μερίδες της Porsche

Advertisement