Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα νέα Skoda που θα δούμε μέχρι το 2026

Ελλάδα 9:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα νέα Skoda που θα δούμε μέχρι το 2026

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα νέα Skoda που θα δούμε μέχρι το 2026

ΝΕΑ

Σε ζωντανή μετάδοση από την Πράγα η Skoda ανακοίνωσε πως θα κινηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια και ποια μοντέλα θα λανσάρει. Πόσα και ποια θα είναι αυτά;

Advertisement
Advertisement

Ήδη γνωρίζαμε πως η τσέχικη εταιρία θα λανσάρει μέχρι το 2026 έξι καινούργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Από μικρά κόμπακτ συμπαγή μέχρι και επταθέσια μοντέλα, όπως μας είχε αποκαλύψει η μάρκα μέσα από το εντυπωσιακό πρωτότυπο Vision 7S. Ένα πρωτότυπο που αποτέλεσε τον πρώτο εκφραστή της νέας γλώσσας σχεδιασμού Modern Solid.

Στη διάρκεια της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση, τα μοντέλα με εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης και plug-in υβριδικά κινητήρια σύνολα θα συνεχίσουν να αποτελούν βασικό πυλώνα της γκάμας της Škoda.

Από την άλλη, η τσέχικη εταιρεία θα έχει επενδύσει συνολικά 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτροκίνηση έως το 2027 ανακοινώνοντας τον παρακάτω χάρτη.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στη χρονιά θα λανσαριστούν τα ανανεωμένα Kamiq και Scala, καθώς και τα νέα Kodiaq και Superb. Το 2024 θα ακολουθήσει η Octavia και το Elroq που θα έχει μήκος περίπου 4,5 μέτρα και θα έχει το DNA των VW ID. 3 και Cupra Born.

Το 2025 θα περάσει από facelift το Enyaq και το Enyaq Coupe, ενώ θα κάνει ντεμπούτο και το μικρότερο και φτηνότερο ηλεκτρικό της Skoda που θα βασίζεται στο VW ID. 2 με κίνηση στους εμπρός τροχούς και μήκος στα 4,2 μέτρα.

Advertisement

Και το 2026 θα παρουσιαστούν (προφανώς πρόκειται για προσωρινές ονομασίες) τα Combi, ένα station στο σχήμα της Octavia με μήκος στα 4,7 μέτρα, και Space (το επταθέσιο ηλεκτρικό SUV που θα έχει μήκος στα 4,9 μέτρα).

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κανένα τεχνικό χαρακτηριστικό αλλά λογικά θα δούμε τη νέα μπαταρία 86 kWh που στο VW ID. 7 προσφέρει αυτονομία που αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα και που υποστηρίζει DC ταχυφόρτιση έως 200 kW.

Advertisement

Αναλυτικότερα:

Ο χάρτης περιλαμβάνει ένα «Small» ηλεκτρικό που θα τοποθετείται στην κατηγορία των μικρών SUV, ένα «Compact» με την επίσημη ονομασία του Elroq στην κατηγορία των συμπαγών SUV, ένα ευρύχωρο μοντέλο «Combi» στο μέγεθος μία Octavia και ένα επταθέσιο SUV με την κωδική ονομασία «Space».

Advertisement

Στόχος είναι μέχρι το 2026 να υπάρχουν τέσσερα εντελώς νέα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία:

  • το «Small», το μελλοντικό αρχικό μοντέλο στην κατηγορία A0 που θα αντικαταστήσει τη Fabia μακροπρόθεσμα
  • το «Compact», ένας πλήρως ηλεκτρικός διάδοχος του Karoq, που ονομάζεται επίσημα Elroq,
  • το «Combi», που συνεχίζει την επιτυχημένη παράδοση της Škoda στα station wagon, και
  • το «Space», η έκδοση παραγωγής του 7θέσιου πρωτότυπου αυτοκινήτου που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2022, που θα ολοκληρώνει το πάνω άκρο του χαρτοφυλακίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Skoda Enyaq Coupe RS iV
Εντός του έτους τα νέα Skoda Superb και Kodiaq
Δοκιμή: Skoda Karoq 1.5 TSI 150 ACT DSG