Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Skoda RE-X1 Kreisel ανέλαβε δράση (video)

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Skoda RE-X1 Kreisel ανέλαβε δράση (video)

ΝΕΑ

Η Skoda RE-X1 Kreisel ανέλαβε δράση (video)

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό αγωνιστικό πρωτότυπο βασίζεται στην εμβληματική Fabia Rally 2, αλλά απολαμβάνει ενισχυμένες επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες εβδομάδες η Skoda Motorsport μπήκε… στην πρίζα, παρουσιάζοντας την RE-X1 Kreisel, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό που βασίζεται στη θρυλική Skoda Fabia Rally 2.

Το νέο πρωτότυπο δημιούργημα αναπτύχθηκε από κοινού με την εξειδικευμένη εταιρεία ηλεκτροκίνησης Kreisel Electric, την Baumschlager Rallye & Racing, που υποστηρίζει αγωνιστικές συμμετοχές, αλλά και τη Skoda Αυστρίας.

Advertisement
Advertisement

Πηγή τροφοδότησης συνιστά ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 354 PS και 600 Nm, με την ηλεκτρική ενέργεια να αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 52,5 kWh.

Όπως προαναφέραμε, το μοντέλο βασίζεται στη Skoda Fabia Rally 2, χωρίς ωστόσο να απουσιάζουν κάποιες επεμβάσεις, όπως για παράδειγμα στην ανάρτηση, για την ομαλή ενσωμάτωσης μπαταρίας. Για βέλτιστη απόδοση, το μπλοκ μπαταρίας τοποθετείται όσο το δυνατόν χαμηλότερα στο πλαίσιο και ψύχεται με υγρό από την Shell E-Fluids.

Η Kreisel Electric ανέπτυξε επίσης έναν ειδικό σταθμό φόρτισης, που ονομάζεται CHIMERO με δυνατότητα λειτουργίας έως 200 kW, για χρήση κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Advertisement

Λίγο μετά την παρουσίαση του, το Skoda RE-X1 Kreisel ντεμπούταρε σε αγώνα ράλι της Αυστρίας, με πλήρωμα τους Raimund Baumschlager και Jürgen Heigl. τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Advertisement

Ακολουθούν οι καλύτερες στιγμές της Skoda RE-X1 Kreisel:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Kamiq G-TEC: Η απόλυτη λύση για το οικονομικότερο SUV
Δοκιμή: Skoda Enyaq iV 60
Ανανεωμένο Skoda Kodiaq RS: Ακόμα πιο καυτό (video)

Advertisement