Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανεωμένο Skoda Kodiaq RS: Ακόμα πιο καυτό (video)

Ελλάδα 9:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανεωμένο Skoda Kodiaq RS: Ακόμα πιο καυτό (video)

ΝΕΑ

Ανανεωμένο Skoda Kodiaq RS: Ακόμα πιο καυτό (video)

ΝΕΑ

Η ισχυρότερη εκδοχή του μεσαίου SUV των Τσέχων, αποκηρύσσει τον 2λιτρο TDI για έναν βενζινοκινητήρα με ακόμα περισσότερα άλογα.

Advertisement
Advertisement

Στο περιθώριο της διαδικτυακής παρουσίασης της ανανεωμένης εκδοχής του Kodiaq, η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα και την «καυτή» παραλλαγή του μεσαίου SUV, την “RS”.

Υπενθυμίζουμε πως το προηγούμενο σπορ μοντέλο (δείτε ΕΔΩ τη δοκιμή) «φορούσε» το ισχυρότερο diesel μοτέρ στην ιστορία των Τσέχων, τον 2.000 cc TDI με υπερτροφοδότη 2 σταδίων, ο οποίος παρήγαγε 240 PS και 500 Nm ροπής (μόλις από τις 1.750 rpm).

Advertisement
Advertisement

Η ανανέωση, όμως, του Kodiaq RS άλλαξε τα δεδομένα, με το SUV ν’ αποκηρύσσει το πετρέλαιο για χάρη της βενζίνης. Ειδικότερα, κάτω από το καπό του πλέον υπάρχει ένας 2.0 TSI ο οποίος παράγει 245 PS (+5 απ’ ό,τι το diesel), ενώ ζυγίζει και 60 λιγότερα κιλά. Πληροφορίες για τις επιδόσεις, δυστυχώς δεν έχουν δοθεί, η –έστω μικρή – όμως αύξηση της ισχύος σε συνδυασμό με τη «δίαιτα» μαρτυρούν πως θα είναι ταχύτερο.

Στο πεδίο της εμφάνισης, αυτή θα είναι πιο δυναμική, χάρη στην ανασχεδιασμένη εξαγωνική μάσκα με μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα, αλλά και τους (στάνταρ) full LED Matrix κεντρικούς προβολείς. Μαύρη απόχρωση θα έχουν επίσης οι πλευρικοί καθρέπτες, οι ράγες της οροφής και η πίσω αεροτομή, την ίδια ώρα που οι μπροστινές και πίσω ποδιές θα είναι ομόχρωμες με το αμάξωμα.

Advertisement

Ξεχωριστή χροιά δίνει και ο οριζόντιος ανακλαστήρας που καταλαμβάνει όλο το πλάτος του πίσω μέρους, κάνοντάς το να μοιάζει φαρδύτερο. Τέλος τόσο στη μάσκα όσο και στην πίσω θύρα δεσπόζει το λογότυπο “RS”, ενώ στο προφίλ υπάρχουν νέες 20άρες αεροδυναμικές ζάντες αλουμινίου Sagitarius.

Advertisement

Τον αθλητικό χαρακτήρα του μοντέλου ενισχύει και το εσωτερικό, όπου εδρεύουν μαύρα σπορ καθίσματα (Suedia) με «ενσωματωμένα» προσκέφαλα και κοσμούμενα αφενός από κόκκινες ραφές και αφετέρου από λογότυπο “RS”. Ως στάνταρ, τέλος, προσφέρεται ψηφιακός πίνακας οργάνων με χαρακτηριστική εμφάνιση “RS” και πέντε επιλογές παραμετροποίησης, συμπεριλαμβανομένης της διάταξης “Sport” όπου πρωταγωνιστικό ρόλο στην οθόνη έχουν το κοντέρ και το στροφόμετρο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda: Πρωταθλήτρια στο φυσικό αέριο στην Ελλάδα
Συγκριτική δοκιμή: Renault Captur 1.0 TCe LPG vs Škoda Kamiq 1.0 G-TEC
Skoda Enyaq iV: Διάκριση με βραβείο Red Dot για το design του