Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA 2021-1

Skoda Kamiq G-TEC: Η απόλυτη λύση για το οικονομικότερο SUV

Ελλάδα 13:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Kamiq G-TEC: Η απόλυτη λύση για το οικονομικότερο SUV

SKODA 2021-1

Skoda Kamiq G-TEC: Η απόλυτη λύση για το οικονομικότερο SUV

SKODA 2021-1

Το Skoda Kamiq G-TEC με καύσιμο το φυσικό αέριο (CNG) αποτελεί κορυφαία επιλογή για οικονομία και χαμηλούς ρύπους. συνδυάζοντας την εξαιρετική απόδοση των κινητήρων εσωτερικής καύσης σε ένα κορυφαίας ποιότητας σύγχρονο SUV.

Advertisement
Advertisement

Για τη Skoda οι εκδόσεις G-TEC των μοντέλων της και με την επιλογή του φυσικού αερίου ως καύσιμο ήταν και παραμένει μία βασική επιλογή στη γκάμα της. Κάτι που επιβραβεύεται σε επίπεδο πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας, όπου η Skoda έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκδόσεις αυτού του τύπου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τους πρώτους μήνες του 2021, τα μοντέλα με καύσιμο CNG της Skoda κυριαρχούν στην ελληνική αγορά, με το ποσοστό τους να αγγίζει το 40% στο σύνολο των πωλήσεων αυτοκινήτων με φυσικό αέριο.

Ξεχωριστή θέση στην γκάμα G-TEC της Skoda έχει το πολύ μοντέρνο compact SUV της εταιρίας, το Kamiq G-TEC. Ένα αυτοκίνητο που από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του ξεχώρισε και δημιούργησε αίσθηση, κερδίζοντας βραβεία και τη γενική αποδοχή ειδικών και αγοραστικού κοινού για τον τέλειο συνδυασμό δυναμισμού και πρακτικότητας που χαρακτήριζε τη σχεδιαστική του φιλοσοφία.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement
Advertisement

Το Kamiq συνδυάζει τα κλασικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας, όπως την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τις υπερυψωμένες θέσεις, με την ευελιξία ενός μικρού σε διαστάσεις μοντέλου και τη χαρακτηριστική σχεδίαση της Skoda. Με τα υπερσύγχρονα συστήματα υποβοήθησης και infotainment, τους άνετους χώρους και την κορυφαία ποιότητα κατασκευής, το νέο Kamiq αποτελεί μία ιδανική πρόταση για όσους θέλουν να καλύψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες όσο και αυτούς που έχουν έναν πιο δυναμικό lifestyle, πάντα με το χαρακτηριστικό στυλ των μοντέλων της μάρκας.

Advertisement

Εξίσου εντυπωσιακό και με αίσθηση premium ποιότητας είναι και το σαλόνι του, το οποίο κατά την συνήθη πρακτική της Skoda είναι το πιο ευρύχωρο και άνετο για επιβάτες και αποσκευές από όλα τα μοντέλα της κατηγορίας του. Στο εσωτερικό του Kamiq είναι εμφανής η χρήση προηγμένων υλικών και η αίσθηση ποιότητας.

Advertisement

Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας βρίσκεται στα κορυφαία επίπεδα της Skoda ενώ δεν λείπουν και οι ιδιαίτερα σύγχρονες “πινελιές” όπως ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Virtual Cockpit των 10,25 ιντσών, οι πολυάριθμες δυνατότητες διασύνδεσης του συστήματος πολυμέσων, καθώς και οι χαρακτηριστικές πρακτικές ιδέες της Skoda με την ονομασία Simply Clever οι οποίες κάνουν την καθημερινότητα του οδηγού ακόμα πιο εύκολη.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

O κινητήρας με τον οποίο εφοδιάζεται η έκδοση φυσικού αερίου του Kamiq είναι ο τρικύλινδρος TSI με απόδοση στους 90 ίππους. Σε λειτουργία CNG οι εκπομπές CO2 είναι μειωμένες κατά 25% σε σύγκριση με την βενζινοκίνητη λειτουργία, ενώ παράλληλα ιδιαίτερα χαμηλές είναι και οι εκπομπές NOx. Η διάταξη της Skoda αποτελείται από τρία ρεζερβουάρ φυσικού αερίου κατασκευασμένα από χάλυβα υψηλής αντοχής, τα οποία χωρούν μέχρι 13,8 kg καυσίμου. Με καύσιμο μόνο το φυσικό αέριο η αυτονομία φτάνει έως και τα 410 χιλιόμετρα. Και σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ βενζίνης των 9 λίτρων, η συνολική αυτονομία μπορεί να ανέβει μέχρι και τα 630 χιλιόμετρα.

Η αλλαγή από το ένα σύστημα καυσίμου στο άλλο γίνεται αυτόματα χωρίς να γίνεται αντιληπτή από τον οδηγό. Ο κινητήρας ξεκινά τη λειτουργία του στο πρόγραμμα βενζίνης και μετά αλλάζει σε CNG. Η πράσινη λυχνία στον πίνακα οργάνων υποδηλώνει ότι το CNG mode είναι ενεργό. Όταν τελειώσει το CNG το αυτοκίνητο περνά αυτόματα στο πρόγραμμα βενζίνης (petrol mode). Η εξαιρετικά πολιτισμένη λειτουργία του κινητήρα σε συνδυασμό με την χαμηλή τιμή του φυσικού αερίου έχουν σαν αποτέλεσμα μία μέση κατανάλωση των 3,0 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα, μία τιμή που είναι αδύνατον να πλησιάσει οποιοδήποτε άλλο καύσιμο. Οι εκπομπές CO2 είναι στα 101 gr./ km κάτι που σημαίνει ότι απαλλάσσεται και από τα τέλη κυκλοφορίας.

Το Skoda Kamiq G-TEC είναι ετοιμοπαράδοτο, προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, Αmbition και Style, και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Skoda One το οποίο προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση για ένα χρόνο, προνομιακό επιτόκιο από 3,5% για ακόμα χαμηλότερη δόση, προκαταβολή από 0% και πληρωμή πρώτης δόσης σε 4 μήνες από την αγορά. Παράλληλα το αυτοκίνητο διατίθεται και για online παραγγελία μέσα από την πολύ εξελιγμένη πλατφόρμα της ελληνικής αντιπροσωπείας, μέσω της οποίας υπάρχει και σημαντικό όφελος στην τελική τιμή του αυτοκινήτου.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Skoda Kamiq 1.0 G-TEC 90 PS (+video)
Δοκιμή: Skoda Kamiq 1.5 TSI 150PS
Δοκιμή: Skoda Enyaq iV 60