Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Skoda επισπεύδει την παρουσίαση των νέων EVs

Ελλάδα 8:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Skoda επισπεύδει την παρουσίαση των νέων EVs

ΝΕΑ

Η Skoda επισπεύδει την παρουσίαση των νέων EVs

ΝΕΑ

Το προσεχές χρονικό διάστημα η Skoda θα επικεντρωθεί στη δημιουργία καινούργιων μοντέλων, όχι μόνο σε ό,τι αφορά στην αντικατάσταση υπαρχόντων στην γκάμα της αλλά και στην προσθήκη πρωτοεμφανιζόμενων.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Skoda, η τσεχική εταιρεία θα επενδύσει περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση απ’ ό,τι ως τώρα. Το νέο βραχυπρόθεσμο επιχειρηματικό σχέδιό της προβλέπει τη δημιουργία τριών καινούργιων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων τα οποία θα παρουσιαστούν ως το 2026.

Όπως είναι γνωστό, τα στελέχη τής εταιρείας έχουν θέσει ως σκοπό να κατασκευάζουν αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα οχήματα από το 2035 και έπειτα. Ο ενδιάμεσος στόχος τους είναι το 2030, χρονιά στην οποία θέλουν το 70% των καινούργιων αυτοκινήτων που θα παράξουν τότε να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Τον περασμένο Αύγουστο (τρέχοντος έτους), οι άνθρωποι της Skoda παρουσίασαν το πρωτότυπο Vision 7S (φωτογραφίες), ένα επταθέσιο ηλεκτρικό SUV το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2026 ως μοντέλο παραγωγής.

Εκτός από αυτό, η εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Octavia η οποία θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα «SSP» («Scalable Systems Platform») του Ομίλου Volkswagen και όχι στην υπάρχουσα «ΜΕΒ» («Modularer E-Antriebs-Baukasten») η οποία έχει χρησιμοποιηθεί στο Enyaq.

Advertisement

Τέλος, βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν, το τρίτο καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλου που θα εξελίξει και θα παρουσιάσει η Skoda θα είναι ένα crossover το οποίο θα έχει μικρότερες διαστάσεις από αυτές του Kamiq.

Advertisement

Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα «MEB Lite» του γερμανικού Ομίλου η οποία έχει δημιουργηθεί για την εξέλιξη και δημιουργία μικρότερων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Σε αυτή θα βασίζονται τόσο τα Volkswagen ID.1 και ID.2 όσο και το αντίστοιχο της Seat.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε θα παρουσιαστεί το νέο Skoda Superb;
Skoda Enyaq RS iV με 300 άλογα για τον πάτερ φαμίλια
Skoda: Το βλέμμα στην αυτόνομη οδήγηση

Advertisement