Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda Enyaq RS iV με 300 άλογα για τον πάτερ φαμίλια

Ελλάδα 3:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Enyaq RS iV με 300 άλογα για τον πάτερ φαμίλια

ΝΕΑ

Skoda Enyaq RS iV με 300 άλογα για τον πάτερ φαμίλια

ΝΕΑ

Μετά το Coupe RS iV η τσέχικη εταιρία αποκαλύπτει επίσημα το δεύτερο ταχύτερο της μοντέλο. Το οποίο είναι, επίσης, ηλεκτρικό και χάρη στα δύο μοτέρ του ξεπερνά σε ισχύ ακόμη και τα 245 της Octavia RS.

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα του οικογενειακού ηλεκτρικού μοντέλου της Skoda αποκτά μία δεύτερη hot έκδοση η οποία σηματοδοτείται από τα εμβληματικά λογότυπα RS και συμπληρώνει το Coupe RS iV.

Για όσους προτιμούν για τους δικούς τους λόγους το πιο οικογενειακό Enyaq η Skoda ανακοινώνει την RS iV έκδοση. Ουσιαστικά, έχει ότι και το κουπέ με τη συνδυαστική ισχύ των δύο ηλεκτρικών μοτέρ να προσφέρουν 300 ίππους με μέγιστη ροπή 460 Nm.

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς ωθεί το ηλεκτρικό Skoda από στάση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 6,5 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 180 χλμ./ώρα και να είναι υψηλότερη κατά 20 χλμ./ώρα (σε σχέση με τα “απλά” Enyaq).

Σχετικά με την αυτονομία αυτή ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα στο πρότυπο του WLTP χάρη σε μία μπαταρία χωρητικότητας 82 kWh. Μπορεί  να ταχυφορτίσει σε σταθμό DC με ισχύ έως 125 kW και να αναπληρώσει το περιεχόμενο του 10-80% μέσα σε 36 λεπτά.

Advertisement

Κατά τα υπόλοιπα υπάρχει μία ανάλογα εμφατική και αεροδυναμική RS εμφάνιση που τονίζεται και από τους τροχούς των 20 και 21 ιντσών. Σημειώστε πως ο συντελεστής βρίσκεται στο 0,265.

Ανάλογα σφιχτό είναι και η ρύθμιση της ανάρτησης. Στο εσωτερικό υπάρχει αντίστοιχη RS αύρα με το διάκοσμο να είναι πνιγμένος στην αλκαντάρα και φυσικά να υπάρχουν σπορ καθίσματα και τα σχετικά γλυκάδια.

Advertisement

Όσο για την τιμή υπολογίστε κάπου κοντά στα 66.500 ευρώ που κοστίζει το Enyaq Coupe RS iV στην χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτές είναι οι επίσημες τιμές του Skoda Enyaq Coupe iV στην Ελλάδα
Οδηγούμε το Skoda Enyaq Coupe iV στην Ιταλία
Επίσημο: Νέο Skoda Enyaq Coupe iV με έως και 290 ίππους