Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda: Το βλέμμα στην αυτόνομη οδήγηση

Ελλάδα 0:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda: Το βλέμμα στην αυτόνομη οδήγηση

ΝΕΑ

Skoda: Το βλέμμα στην αυτόνομη οδήγηση

ΝΕΑ

Η Skoda έχει στόχο να λανσάρει έναν νέο στόλο αυτοκινήτων αυτόνομης οδήγησης σε συνδρομητική πλατφόρμα.

Advertisement
Advertisement

Η αυτόνομη οδήγηση είναι σίγουρα ένα από τα ζητήματα που «καίνε» τους κατασκευαστές και όλοι έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζουν τακτικές και στρατηγικές προς αυτήν την κατεύθυνση. Η Skhttps://www.newsauto.gr/?s=Skodaoda είναι μια από τις εταιρείες που πιέζουν προς αυτήν την κατεύθυνση και ήδη σχεδιάζει υπηρεσίες που θα την φέρουν σε δυνατή θέση στο άμεσο μέλλον.

Η μορφή αυτής της στρατηγικής θα έχει τον χαρακτήρα υπηρεσίες On Demand με τα συγκεκριμένα οχήματα να προσθέτουν πολυτέλεια και τεχνολογική ανωτερότητα στις ανάγκες του πελάτη. Το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι τα Skoda με αυτές τις τεχνολογίες δεν θα μπορούν να βγουν στην αγορά καθώς το κόστος απόκτησης θα είναι μεγάλο, κάτι που ιδιαίτερα για τους πελάτες της Skoda δεν θα είναι ιδανικό.

Advertisement
Advertisement

Μια υπηρεσία όμως εκμίσθωσης θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον και η Skoda σκέφτεται πλέον να αναπτύξει ένα δίκτυο ενοικίασης οχημάτων τα οποία θα έχουν υψηλές προδιαγραφές με προηγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Τα αυτοκίνητα του στόλου θα προσφέρονται επί πληρωμή για λίγες ώρες χρήσης ή σε μηνιαία βάση συνδρομής, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. Μία από τις εταιρείες που θα αποτελέσουν συνεργάτες της Skoda σε αυτή τη νέα υπηρεσία είναι η Europcar η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο αγορά από τον Όμιλο VW.

Advertisement

Όταν φτάσει η στιγμή για τα αυτόνομα Skoda, τα νέα αυτά μοντέλα θα ενταχθούν σε μια νέα γκάμα, η οποία θα περιλαμβάνει το αυτοκίνητο πόλης Elroq, ένα supermini στην τιμή της Fabia και μια έκδοση παραγωγής του Vision 7S MPV concept – τα οποία θα μπορούσαν επίσης να είναι προσαρμοσμένο ώστε να χρησιμοποιείται ως μέρος του ευρύτερου προγράμματος του Ομίλου VW.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Enyaq RS iV με 300 άλογα για τον πάτερ φαμίλια
Skoda Auto: O δρόμος μέχρι το 2030
Το νέο Skoda Fabia σε 60 sec (video)