Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Rolls-Royce της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας και του Μπαρτ Ρέινολντς

Ελλάδα 15:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Rolls-Royce της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας και του Μπαρτ Ρέινολντς

ΝΕΑ

Η Rolls-Royce της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας και του Μπαρτ Ρέινολντς

ΝΕΑ

Πίσω από το τιμόνι της απεικονιζόμενης Silver Shadow έχει καθίσει ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας και ο θρύλος του Χόλιγουντ, Μπαρτ Ρέινολντς.

Advertisement
Advertisement

Η ζωή των μελών της βασιλικής οικογένειας έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για μεγάλη μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού. Κάθε έξοδός τους απαθανατίζεται από τους παπαράτσι, κάθε ενδυματική επιλογή γίνεται πρώτο θέμα στα περιοδικά μόδας και κάθε «ατόπημα» μονοπωλεί το ενδιαφέρον στις σκανδαλοθηρικές εφημερίδες.

Μία από τις πτυχές, όμως, της ζωής των γαλαζοαίματων του Ηνωμένου Βασιλείου είναι και η παραδοσιακή αγάπη για τα αυτοκίνητα. Πώς αλλιώς εξηγείται το «πείσμα» της Βασίλισσας Ελισάβετ να οδηγεί μέχρι την ηλικία των 97 ετών, και το γεγονός πως ο Πρίγκιπας Φίλιππος σχεδίαζε επί 18 χρόνια το αυτοκίνητο που θα τον μετέφερε στην τελευταία του κατοικία;

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι εύλογο, οτιδήποτε φέρει… βασιλικό άγγιγμα γίνεται μήλο της Έριδος στις δημοπρασίες και η τιμή του εκτοξεύεται στα ύψη. Δεν αποτελεί εξαίρεση η απεικονιζόμενη, κομψή Rolls-Royce Silver Shadow η οποία είχε περάσει από τα χέρια της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας. Η νεότερη, όμως, κόρη του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ δεν ήταν η μόνη επιφανής προσωπικότητα που συνέδεσε το όνομά της με τη Rolls.  Διότι κάτοχος της συγκεκριμένης Silver Shadow υπήρξε και ο γνωστός ηθοποιός Μπαρτ Ρέινολντς.

Η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα αγοράζει τη Silver Shadow

Ήταν Νοέμβριος του 1974 όταν η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα αποφασίζει να απαλλαγεί από το παλιό αυτοκίνητό της, αποκτώντας κάτι πιο «φρέσκο» και μοντέρνο για τη τότε εποχή. Το μοντέλο που κλέβει την καρδιά της είναι η συγκεκριμένη Silver Shadow. Το χρώμα του αμαξώματος ήταν σε Cardinal Red, με την οροφή σε απόχρωση black vinyl (μαύρο βινύλιο) να δημιουργεί μια μοναδική αντίθεση. Στο εσωτερικό υπήρχαν μαύρα καθίσματα, ενώ οι μοκέτες ήταν σε κόκκινο-κερασί.

Advertisement

Φυσικά, η Silver Shadow της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας είχε και πολλά στοιχεία που δεν περιλαμβάνονταν στον εξοπλισμό, όπως ήταν η μπλε αστυνομική σειρήνα, ένας ιστός με σημαία και μια φωτιζόμενη ασπίδα πάνω από το παρμπρίζ.

Η Rolls-Royce Silver Shadow δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της βρετανικής πολυτελούς μάρκας. Ήταν η πρώτη Rolls που χρησιμοποιούσε αυτοφερόμενο πλαίσιο, υπήρχαν δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς, ενώ η πίσω ανάρτηση ήταν ανεξάρτητη.

Advertisement

Πρόκειται για ένα εκ των κορυφαίων εμπορικά μοντέλων στην ιστορία της εταιρείας, λειτουργώντας ως… σωσίβιο στα ταραχώδη χρόνια της δεκαετίας του 1970 (Πετρελαϊκή Κρίση).

Σε σχεδιαστικό επίπεδο, η Silver Shadow αποτέλεσε τη «γέφυρα» που ένωνε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες σχεδιαστικές φιλοσοφίες. Το καμπυλοειδές σχήμα αμαξώματος της Rolls-Royce Silver Cloud III και το γωνιώδες της Rolls-Royce Silver Spirit.

Advertisement

Χάρη στη unibody δομή του, οι χώροι στην καμπίνα ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωροι και από τους κορυφαίους στην τότε εποχή, κάτι που την κατέστησε τα πιο περιζήτητα αυτοκίνητα γάμων.

Αρχικά (1965) ενσωμάτωνε έναν V8 6.230 κ.εκ., ενώ από το 1970 ο κυβισμός αυξήθηκε στα 6.750.

Η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα κράτησε τη Silver Shadow μέχρι το 1979, όταν και την αντικατέστησε για μια SilverWraith II.

Από τα «χέρια» του Μπαρτ Ρέινολντς στο… σφυρί

Το κομψό σεντάν γνώρισε μια δεύτερη νιότη το 1984, όταν πέρασε στην ιδιοκτησία του Μπαρτ Ρέινολντς, κάνοντας το υπερατλαντικό ταξίδι με προορισμό τις ΗΠΑ. Στη συνέχεια πήρε το δρόμο της επιστροφής για τη Γηραία Ήπειρο, παίρνοντας θέση στα γκαράζ πολλών ιδιωτών.

Τελευταίος προορισμός αυτής της θρυλικής Rolls-Royce Silver Shadow είναι ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s, με την εκτιμώμενη αξία της να κυμαίνεται μεταξύ 59.000 και 100.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Floyd Mayweather: Αγόρασε 9 αυτοκίνητα μέσα σε μία εβδομάδα
Ν’Golo Kante: Ο αντι-στάρ με το αυτοκίνητο των 20.000 ευρώ
Λεμπρόν Τζέιμς: Τα αυτοκίνητα του “Βασιλιά”