Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι πρώτες εικόνες του νέου Lexus GX

Ελλάδα 2:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι πρώτες εικόνες του νέου Lexus GX

ΝΕΑ

Οι πρώτες εικόνες του νέου Lexus GX

ΝΕΑ

To GX, το νέο πολυτελές SUV της Lexus θα παρουσιαστεί σύντομα και έχει στοιχεία που θυμίζουν κάποια εμβληματικά αντίστοιχα μοντέλα της Γηραιάς Ηπείρου.

Advertisement
Advertisement

Ως μοντέλο, το GX, έχει ήδη μια εμπορική παρουσία είκοσι ενός ετών, καθώς πρωτοπαρουσιάστηκε το 2002, και είναι ένα από τα πιο σημαντικά στην γκάμα της Lexus.

Η ύπαρξή του εντοπίζεται κυρίως στις αγορές τόσο της Βόρειας Αμερικής όσο και της Ασίας και η δημιουργία του βασίστηκε, αρχικά, στο τότε Toyota Land Cruiser. Η Lexus θα παρουσιάσει την καινούργια γενιά του (την τρίτη κατά σειρά ως τώρα) στις 8 Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε.

Προς το παρόν, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες τού νέου μοντέλου της οι οποίες αφορούν σε λεπτομέρειες του αμαξώματός του. Σε αυτές, φαίνονται σχεδιαστικά στοιχεία τα οποία θυμίζουν το Range Rover, όπως και το γεγονός ότι έχει εκσυγχρονιστεί συγκριτικά με πριν.

Advertisement
Advertisement

Στις εικόνες που δημοσίευσε η Lexus βλέπουμε ότι το αμάξωμά του διαθέτει έντονες ακμές και είναι σχετικά τετραγωνισμένο, δίνοντας την δυναμική εμφάνιση που πρέπει να έχει ένα τέτοιο όχημα, ιδίως για τους αγοραστές των αγορών αυτών.

Επίσης, μπορούμε να δούμε ότι τα φωτιστικά σώματα είναι σύγχρονης σχεδίασης και LED. Τα εμπρός εκτείνονται χαμηλά, ως τον προφυλακτήρα, και στη μάσκα, φαίνεται να υπάρχει μαύρου χρώματος γρίλια. Αυτό σημαίνει ότι έχει καταργηθεί η χρωμιωμένη (γρίλια) που υπήρχε στο μοντέλο ως τώρα.

Advertisement

Στο πίσω μέρος, μεταξύ των εκεί φώτων υπάρχει μια φωτεινή μπάρα η οποία τα ενώνει, ενώ φαίνεται ότι οι θόλοι των τροχών είναι σχετικά εκτεταμένοι και τετραγωνοειδείς.

Advertisement

Ακόμα δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες που να αφορούν στα τεχνικά στοιχεία τού νέου GX ή στις επιδόσεις του. Πάντως, το πιθανότερο είναι ότι το νέο πολυτελές SUV μοντέλο της Lexus θα βασίζεται στην πλατφόρμα «TNGA», στην εκδοχή της η οποία ονομάζεται «TNGA-F». Αυτή χρησιμοποιείται για επιβατικά και φορτηγά της εταιρείας- αλλά και της Toyota- που έχουν μεταξόνιο μεταξύ 2.850 χλστμ. και 4.180 χλστμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Lexus RX 500h F Sport Performance
Έτσι μπορεί να είναι το νέο Lexus LBX
Η Lexus με το νέο LM τερματίζει την πολυτέλεια