Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche θα φτιάξει τελικά νέο hypercar;

Ελλάδα 16:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche θα φτιάξει τελικά νέο hypercar;

ΝΕΑ

Η Porsche θα φτιάξει τελικά νέο hypercar;

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο Mission X το οποίο δημιουργήθηκε για τον εορτασμό των 75 χρόνων από τη δημιουργία της Porsche 356 ίσως να σημαίνει και κάτι περισσότερο από ένα απλό στατικό όχημα.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche έχει περιοδική σχέση με τα supercars. Από την 959 (το 1986) έπρεπε να περιμένουμε ξανά ως το 2003 για την παρουσίαση της Carrera GT και κατόπιν για ακόμα μια δεκαετία.

Το 2013 θα παρουσιαζόταν η 918 Spyder, ένα αυτοκίνητο το οποίο ήταν τόσο τεχνολογικά προηγμένο που ήταν ένα hypercar. Και τώρα τι; Θα υπάρξει συνέχεια;

Πρόσφατα ο Όλιβερ Μπλούμε, ο Διευθύνων Σύμβουλος τόσο της εταιρείας του Zuffenhausen όσο και του Ομίλου Volkswagen, ρωτήθηκε σχετικά. Η απάντησή του ήταν ότι η όποια απόφαση -θετική ή αρνητική- θα ληφθεί εντός της χρονιάς.

O Walter Röhrl οδηγεί την Porsche 959 όπως μόνο αυτός μπορεί.

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι, η Porsche παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο Mission X για να τιμήσει και με αυτόν τον τρόπο τα 75 χρόνια από την παρουσίαση της 356, του πρώτου μοντέλου της. Βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα που εξελίσσει η εταιρεία και είναι αρχιτεκτονικής 900 Volt.

Το αμάξωμά του έχει μήκος 4,5 μέτρα, το ύψος του 1,2 μέτρα, ενώ το μεταξόνιό του φτάνει τα 2,73 μέτρα. Η σχεδίασή του έχει γίνει τόσο με γνώμονα τη χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση όσο και την αυξημένη αεροδυναμική κάθετη δύναμη. Όπως ανακοινώνει η εταιρεία αυτή φτάνει τα 409 κιλά όταν το αυτοκίνητο κινείται με 200 χλμ./ώρα και 860 κιλά στα 285 χλμ./ώρα.

Advertisement

Η Porsche δεν έχει ανακοινώσει πληροφορίες σχετικά με την απόδοσή του. Ωστόσο, φήμες θέλουν η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς των ηλεκτροκίνητών του να ξεπερνά τους 1.500 ίππους και να επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα.

Κατά συνέπεια, εντός της χρονιάς θα γνωρίζουμε εάν η Porsche θα προσθέσει στην γκάμα της και στην ιστορία της ακόμα ένα hypercar (γιατί περί αυτού θα πρόκειται) ή όχι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πετάς με Delta; Έρχεται και σε παίρνει μία Porsche 911 GT3 RS!
Τώρα παίζεις μπάσκετ και με παπούτσια Porsche…
Συγκριτική δοκιμή: Chevrolet Corvette Z06 vs Porsche 911 GT3 RS