Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche ετοιμάζει ηλεκτρικό hypercar

Ελλάδα 20:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche ετοιμάζει ηλεκτρικό hypercar

ΝΕΑ

Η Porsche ετοιμάζει ηλεκτρικό hypercar

ΝΕΑ

Ακόμα και οι πιο ιστορικές μάρκες δεν μπορούν να αποφύγουν την ηλεκτρική καταιγίδα.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche σχεδιάζει την επόμενη κίνησή της προσεκτικά. Και το αυτοκίνητο που θα έρθει ως διάδοχος της ιστορικής 918 Spyder θα είναι επίσης κάτι ξεχωριστό.

Η γερμανική εταιρία έχει αποφασίσει ότι το νέο hypercar που θα φέρει στην αγορά θα είναι ηλεκτρικό. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να περάσει ακόμα λίγος καιρός ώστε να εξελιχθεί μία νέα γενιά μπαταριών που θα ταιριάζουν στο ειδικό προφίλ ενός αυτοκινήτου υπερ-υψηλών επιδόσεων.

Ο υπεύθυνος έρευνας και εξέλιξης της εταιρίας, Michael Steiner, δήλωσε ότι η Porsche βρίσκεται στην διαδικασία για την δημιουργία μιας νέας γενιάς μπαταριών. Μέσα από μία θυγατρική εταιρία, την Cellforce Group, έχουν ήδη προχωρήσει στην εξέλιξη των νέων μπαταριών.

Advertisement
Advertisement

Ο Steiner είπε ότι περιμένει αυτή η νέα τεχνολογία μπαταριών να είναι έτοιμη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Στη συνέχεια η Porsche θα αναπτύξει ακόμα περισσότερο την λειτουργία τους έτσι ώστε να μπορέσει να την αξιοποιήσει σε ένα hypercar που θα είναι αντάξιο της ιστορίας της εταιρίας.

Στόχος της Porsche είναι αυτές οι μπαταρίες να έχουν την μέγιστη δυνατή απόδοση με τον μικρότερο όγκο και βάρος, έτσι ώστε το αυτοκίνητο που θα προκύψει να μην είναι απλά γρήγορο στην ευθεία αλλά να έχει και κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά.

Advertisement

Πότε λοιπόν θα είναι έτοιμο ένα τέτοιο μοντέλο; Παλαιότερες δηλώσεις από την εταιρία το τοποθετούσαν στο 2025. Τα νέα δεδομένα όμως το πηγαίνουν λίγο πιο μακριά, ίσως και σε πέντε χρόνια από σήμερα.

Από τις δηλώσεις του Steiner δεν έγινε ξεκάθαρο αν μιλάμε για ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή αν θα είναι κάποιας εξελιγμένης υβριδικής τεχνολογίας, στα πρότυπα της αγωνιστικής 963 που θα τρέξει στο Le Mans φέτος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έχετε παλιά Porsche 911; Πλέον έχετε λύση για κορμό κινητήρα
Αυτή η Porsche έχει 8κύλινδρο… boxer
Ένα περίεργο δυστύχημα με Porsche (+video)