Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η Porsche έχει 8κύλινδρο… boxer

Ελλάδα 5:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η Porsche έχει 8κύλινδρο… boxer

ΝΕΑ

Αυτή η Porsche έχει 8κύλινδρο… boxer

ΝΕΑ

Με βάση την Cayman, η Porsche ετοίμαζε ένα μοντέλο που θα είχε ξεκάθαρα έμφαση στην απόδοση και τις επιδόσεις, με επίπεδο 8κύλινδρο κινητήρα και απόδοση 750 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο αυτό προοριζόταν για να αντικαταστήσει την 918 Spyder αλλά τελικά, κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Η αρχική ιδέα πίσω από την αναζήτηση και την εξέλιξη του πρωτότυπου, ήταν να κατασκευαστεί ένας boxer κινητήρας με 8 κυλίνδρους που θα έδινε μια τελείως διαφορετική προοπτική σε επίπεδο επιδόσεων του αυτοκινήτου που θα έφτανε στην παραγωγή. Ο twin turbo 8κύλινδρος με τη χωρητικότητα των 5,0 λίτρων, θα ήταν ικανός για απόδοση 750 ίππων και 1.000 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Για να «απογειωθεί» το project, η μετάδοση γινόταν μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ ο κόφτης των στροφών λειτουργίας του κινητήρα, ήταν τοποθετημένος στις 9.000 σ.α.λ., δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για μια οδηγική πανδαισία όλων των αισθήσεων του οδηγού τουλάχιστον. Η Porsche δοκίμασε το συγκεκριμένο πρωτότυπο στους δρόμους κοντά στο Weissach, για περισσότερο από ένα χρόνο.

Για λόγους που δεν έχουν αναλυθεί εκτενώς, η εταιρεία όμως αποφάσισε να μην συνεχίσει με το συγκεκριμένο project. Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα αρχεία της Porsche και αφορούν σε ένα τέτοιο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε το 2016, με την ονομασία «904 Le Mans Living Legend», το οποίο μπορεί να ήταν ένα μοντέλο που θα αντικαθιστούσε την 918 Spyder αλλά εν τέλει το συγκεκριμένο πλάνο αντικατάστασης του hypercar της Porsche, αναβλήθηκε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτοκίνητο με συνδρομή; Ευχαριστώ δεν θα πάρω!
Δείτε μια χολιγουντιανού στυλ καταδίωξη που κόβει την ανάσα (+video)
Κι άλλες λεπτομέρειες για τη νέα Lancia Stratos!