ΝΕΑ

Έχετε παλιά Porsche 911; Πλέον έχετε λύση για κορμό κινητήρα

Ελλάδα 23:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έχετε παλιά Porsche 911; Πλέον έχετε λύση για κορμό κινητήρα

ΝΕΑ

Έχετε παλιά Porsche 911; Πλέον έχετε λύση για κορμό κινητήρα

ΝΕΑ

Το τμήμα Porsche Classic έρχεται να καλύψει μια ανάγκη των φίλων της μάρκας γενικά και της 911 ειδικά.

Advertisement

Οι κορμοί από μαγνήσιο ταλαιπωρούσαν όσους κατόχους παλιάς 911 ήθελαν να ανακατασκευάσουν τον κινητήρα του αυτοκινήτου τους.

Ως ανταλλακτικό, μέχρι πρόσφατα το συγκεκριμένο δεν ήταν διαθέσιμο από την Porsche Classic (που έχει περισσότερα από 80.000 εξαρτήματα για παλιότερα μοντέλα) και αυτό έφερνε σε δύσκολη θέση όλους όσοι ήθελαν να ανακατασκευάσουν τον κινητήρα της παλιάς τους 911. Έτσι, η μόνη δοκιμασμένη λύση, ήταν η αναζήτηση, η αγορά και η ανακατασκευή άλλου παλιού κινητήρα ή σκέτου κορμού, με όλους τους κινδύνους που παρουσιάζει κάτι τέτοιο και αφορά την αρτιότητα του τελικού αποτελέσματος.

Advertisement

 

Η επιλογή του μαγνησίου για την κατασκευή του κορμού, έχει το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα του χαμηλότερου βάρους. «Αυτή η επανέκδοση κλείνει ένα άλλο κενό στη γκάμα των ανταλλακτικών μας, καθιστώντας δυνατή την κατασκευή εντελώς νέων κινητήρων για τις περισσότερες κλασικές 911», δήλωσε η Διευθύντρια της Porsche Classic, Ulrike Lutz.

Advertisement

 

Η παραγωγή των κορμών αυτών, γίνεται κατά παραγγελία και αξίζει οι ενδιαφερόμενοι να ξέρουν, πως καλύπτονται οι ανάγκες των μοντέλων της 911 F και G, με κινητήρες χωρητικότητας 2,0, 2,2, 2,4 και 2,7 λίτρων. Η Porsche πριν το λανσάρει ως έτοιμο προϊόν, έκανε φυσικά μια σειρά από ελέγχους που απέδειξαν την αρτιότητα της κατασκευής και την αντοχή στο Κέντρο Εξέλιξης και Τεχνολογία της, στο Weissach.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικά γκάζια για το νέο Hyundai Kona N
«Προσγειώθηκε» στην Ελλάδα το Benelli RCX185
Τι σκέφτεται η Hyundai για τα i10, i20 και i30;