Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Polestar στις εγκαταστάσεις της Saab

Ελλάδα 15:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Polestar στις εγκαταστάσεις της Saab

ΝΕΑ

Η Polestar στις εγκαταστάσεις της Saab

ΝΕΑ

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Polestar, η εταιρεία πρόκειται να χρησιμοποιήσει υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Saab Automobiles, η οποία δεν υπάρχει πλέον στο αυτοκινητικό προσκήνιο.

Advertisement
Advertisement

Τι συσχετισμός είναι αυτός; Η Polestar, η νέα εταιρεία η οποία αμοιβαία σχέση με τη Volvo, πώς εμπλέκεται με τη Saab Automobiles; Να είναι κάποιο προμήνυμα το οποίο να αφορά στην επανεμφάνιση της τελευταίας;

Όχι, τουλάχιστον από την εξήγηση που έδωσε εκπρόσωπος της Polestar. Όπως έγινε γνωστό, ο κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων θα χρησιμοποιήσει εγκαταστάσεις της έτερης σουηδικής εταιρείας στην πόλη Trollhättan (νοτιοδυτική Σουηδία) για να εγκαταστήσει το νέο τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης.

H έκταση που αυτές καταλαμβάνουν είναι σχεδόν 1.400 τετραγωνικά μέτρα και οι άνθρωποι που θα εργαστούν εκεί θα δημιουργήσουν τους κινητήρες για τα Polestar 5 και Polestar 6. Όπως είπε το στέλεχος της εταιρείας, στη συνέχεια θα εξελιχθούν και οι μπαταρίες που θα χρησιμοποιούνται στα νέα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνταν μέχρι πρόσφατα από τη NEVS (National Electric Vehicle Sweden) η οποία είχε αποκτήσει την ακίνητη περιουσία της Saab Automobiles από το 2012, όταν η δεύτερη δήλωσε χρεωκοπία. Όμως, αυτή αναγκάστηκε να αποσυρθεί από αυτές.

Πάντως, η Polestar ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να θέσει ξανά σε λειτουργία τις γραμμές παραγωγής που, επίσης, υπάρχουν στις εγκαταστάσεις. Συνεπώς, δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει η Saab, έστω και με διαφορετικό ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο καινούργιο Polestar δεν χρειάζεται παρμπρίζ
Με «καρδιά» από Polestar 2 το σκάφος της Candela
Φουτουριστικό σχέδιο της Polestar με αναφορές στο Volvo 240