Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πλατφόρμα Neue Klasse και τα νέα μοντέλα της BMW

Ελλάδα 19:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η πλατφόρμα Neue Klasse και τα νέα μοντέλα της BMW

ΝΕΑ

Η πλατφόρμα Neue Klasse και τα νέα μοντέλα της BMW

ΝΕΑ

Όπως έγινε γνωστό, η BMW πρόκειται να εξελίξει και να παρουσιάσει έξι νέα μοντέλα της τα οποία θα βασίζονται στην καινούργια πλατφόρμα «Neue Klasse».

Advertisement
Advertisement

Η ύπαρξη της νέας πλατφόρμας «Neue Klasse» άρχισε να γίνεται γνωστή προς τα τέλη του 2022 και είναι το αποτέλεσμα της μεγαλύτερης επένδυσης στην ιστορία της BMW, όπως αναφέρεται από την εταιρεία.

Η αρχιτεκτονική της είναι 800 Volt και έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί για να αποτελέσει τη βάση για μια γκάμα νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων της.

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο παρουσιάστηκε το πρωτότυπο Vision Neue Klasse, ένα τετράθυρο όχημα το οποίο θα μπει σε διαδικασία παραγωγής το 2026. Προς το παρόν, εξελίσσεται υπό την κωδική ονομασία «NA0».

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρχικά αυτό θα γίνει στη Γερμανία (Μόναχο) και κατόπιν θα πραγματοποιείται και στο Μεξικό και στην Κίνα. Την ίδια χρονιά πρόκειται να ξεκινήσει η κατασκευή και ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου νέου μοντέλου, το αμάξωμα του οποίου θα τετράθυρο με έντονα κεκλιμένο το πίσω μέρος του.

Βάσει των στοιχείων, θα ονομάζεται iX4 και έναν χρόνο αργότερα (το 2027) θα παρουσιαστεί και ένα station wagon μοντέλο. Πέραν αυτών, η BMW θα δημιουργήσει και ένα SUV μοντέλο το οποίο θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα και θα αντικαταστήσει την iX1.

Advertisement

Η βασική ιδιότητα της καινούργιας πλατφόρμας είναι ότι οι νέες μπαταρίες που διαθέτει αποτελούν δομικό στοιχείο του οχήματος και δεν είναι απλώς ενσωματωμένες στο πάτωμά του. Είναι μικρότερες σε διαστάσεις, ελαφρύτερες και έχουν μεγαλύτερη ενεργειακή χωρητικότητα, συγκριτικά. Επίσης, τα κελιά θα είναι κυλινδρικά, αντί πρισματικών.

Advertisement

Το σύστημα μετάδοσης θα είναι η καινούργια, έκτη γενιά του «BMW eDrive» η οποία θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στη νέα γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας. Τέλος, η BMW ανακοίνωσε ότι θα υιοθετήσει μια διαφορετική πρακτική ονομαδοτοσίας των αυτοκινήτων της για να μην μπερδεύονται οι πελάτες της και όσοι αναφέρονται σε αυτά.

Έτσι, για παράδειγμα, η καινούργια αμιγώς ηλεκτρική Σειρά 3 θα ονομάζεται i320 ή i330, αναλόγως της ισχύος της έκδοσης. Οι εκδοχές με τον θερμικό κινητήρα θα έχουν το γράμμα που προσδιορίζει το είδος του μοτέρ έπειτα από τον τριψήφιο αριθμό. Συνεπώς, η βενζινοκίνητη θα είναι προσδιορίζεται ως 320i και η πετρελαιοκίνητη ως 320d.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ζαλίζεστε στο αυτοκίνητο; Η τεχνολογία έχει την απάντηση!
Νέα μοντέλα και ειδικές εκδόσεις BMW M
Την επόμενη BMW σας θα την κατασκευάσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ (+video)

Advertisement