Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Την επόμενη BMW σας θα την κατασκευάσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ (+video)

Ελλάδα 7:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Την επόμενη BMW σας θα την κατασκευάσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ (+video)

ΝΕΑ

Την επόμενη BMW σας θα την κατασκευάσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ (+video)

ΝΕΑ

Η BWM βάζει στο παιχνίδι της παραγωγής αυτοκινήτων τα ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη.

Advertisement
Advertisement

Κάποτε, πριν κάποιες δεκαετίες, συζητούσαμε για τη στιγμή που τα ρομπότ θα αντικαθιστούσαν τον άνθρωπο σε όλες τις μορφές της εργασίας. Τότε φάνταζαν όλα τόσο φουτουριστικά και ουτοπικά. Καλώς ή κακώς αυτή η στιγμή έφτασε και τα ανθρωποειδή ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη έχουν εισβάλει σε πολλούς τομείς της παραγωγής, ακόμα και στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ήδη κάποια εργοστάσια όπως η Tesla, η Hyundai και η Honda έχουν ξεκινήσει να βάζουν ρομπότ στη γραμμή παραγωγής και πρόσφατα η BMW ήταν εκείνη που έκανε το βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Η BMW ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Figure από την Καλιφόρνια η οποία ειδικεύεται στη ρομποτική και στα ανθρωποειδή ρομπότ.

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία έχει ως στόχο να μπουν πλέον στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου Σπάρτανμπεργκ της BMW στην Καλιφόρνια τα ρομπότ της Figure τα οποία έχουν ανθρώπινη μορφή. Το Figure Status είναι ένα ρομπότ 60 κιλών ύψους 1,67 μέτρων και είναι σε θέση να κουβαλήσει 20 κιλά για 5 ώρες λειτουργίας. Σε πρώτη φάση, τα ρομπότ της Figure θα τοποθετηθούν στο τμήμα της φανοποιείας, στον τμήμα επεξεργασίας μετάλλων και στο τμήμα της αποθήκης.

Στη συνέχεια τα ρομπότ θα επεκταθούν και σε άλλους τομείς κατασκευής του αυτοκινήτου με απώτερο στόχο να αναλάβουν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής. Το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ εντυπωσιακό καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πρώτα ρομπότ θα ξεκινήσουν να εργάζονται τους επόμενους 12-24 μήνες.

Advertisement

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα ρομπότ είναι σχεδιασμένα για να μπορούν με ασφάλεια να συναναστραφούν με ανθρώπους, κάτι σημαντικό για το εργοστάσιο του Σπάρτανμπεργκ που έχει 11.000 εργαζόμενους.

Δείτε το ρομπότ της Figure να φτιάχνει καφέ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο να τροποποιήσεις μία BMW XM;
Τι θέλει να πει ο… αρχισχεδιαστής της BMW;
Δε θα πιστέψετε ποιο είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο Μ της BMW