Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πυροβολώντας τη θωρακισμένη BMW Χ5 του Ζαμπούνη (video)

Ελλάδα 19:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πυροβολώντας τη θωρακισμένη BMW Χ5 του Ζαμπούνη (video)

ΝΕΑ

Πυροβολώντας τη θωρακισμένη BMW Χ5 του Ζαμπούνη (video)

ΝΕΑ

Πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτων της Μόσχας, με τη Ρωσία να είναι μία από τις βασικότερες αγορές, για ευνόητους λόγους. Η θωρακισμένη BMW X5 είναι το πιο καλοπουλημένο θωρακισμένο τον κόσμο…

Advertisement
Advertisement

Η γκανγκστερική εκτέλεση Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο, με τους εκτελεστές με τα καλάσνικοφ, συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Αναμφίβολα οι εκτελεστές γνώριζαν καλά, το αυτοκίνητο του θύματος, τα επίπεδα θωράκισης και φυσικά τις αντοχές του.

Το BMW X5 F15 Security + Security Plus, σαν του θύματος στο Νέο Κόσμο,  διαθέτει εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ένα ξεχωριστό θωρακισμένο όχημα. Είναι μάλιστα το best seller των θωρακισμένων σε όλο τον κόσμο!
Σημειώστε πως η διαφορά του Security και Security Plus έγκειτε στο επίπεδο θωράκισης. Το μεν ένα είναι VR4 και το Plus (σαν του θύματος) VR6.

Το BMW X5  Security Plus έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εξαιρετική προστασία από διάφορους τύπους πυρών από φορητά όπλα. Αυτό το θωρακισμένο όχημα διαθέτει εξειδικευμένο γυαλί ασφαλείας, το οποίο είναι πλαστικοποιημένο με πολυκαρβονική επίστρωση για να αποτρέπει την είσοδο θραυσμάτων στην καμπίνα, προσφέροντας αντίσταση ενάντια σε πιστόλια και ακόμη και σφαίρες από ένα AK-47, όπως το καλάσνικοφ.

Advertisement
Advertisement

Το αμάξωμα του οχήματος είναι ενισχυμένο με χαλύβδινα καλούπια και πάνελ υψηλής απόδοσης, ενώ οι άκρες των θυρών, τα πλαίσια των παραθύρων και οι ενώσεις των πάνελ του αμαξώματος είναι επιπλέον ενισχυμένες για να αποτρέπουν τη διείσδυση σφαιρών και θραυσμάτων.

 

Advertisement

Για να διασφαλιστεί η ολοκληρωμένη ασφάλεια, το όχημα περιλαμβάνει σφραγισμένους αρμούς σε κρίσιμες περιοχές, όπως γύρω από τις πόρτες και στα σημεία όπου τα πάνελ εφάπτονται στις κολώνες του αμαξώματος. Επιπλέον, το όχημα χρησιμοποιεί τμήματα αραμιδίου και πολυαιθυλενίου, μαζί με ειδικό χάλυβα, για την προστασία των ευάλωτων περιοχών. Το αραμίδιο είναι μια ίνα γνωστή για τις θερμοανθεκτικές της ιδιότητες, που χρησιμοποιείται συχνά σε αεροδιαστημικές και στρατιωτικές εφαρμογές, ενώ το πολυαιθυλένιο είναι ένα κοινό πλαστικό.

Τα πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν ελαστικά run-flat, αυτοσφραγιζόμενη δεξαμενή καυσίμου, συναγερμό επίθεσης και σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Το πλαίσιο του οχήματος, τα ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης και το σύστημα πέδησης έχουν προσαρμοστεί ώστε να αντέχουν το αυξημένο βάρος λόγω αυτών των βελτιώσεων ασφαλείας.

Advertisement

Λόγω του πρόσθετου βάρους, το BMW X5 Security Plus διαθέτει αναβαθμισμένα φρένα και ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης, καθώς και ενισχυμένο πλαίσιο σε σχέση με την απλή αντίστοιχη X5. Κάτω από το καπό, διαθέτει τον V8 TwinTurbo κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 450 ίππους. Φυσικά και είναι τετρακίνητο με το σύστημα xDrive.

Σημειώστε πως παρά τα εκτεταμένα χαρακτηριστικά προστασίας της, η BMW X5 Security Plus διατηρεί ένα επίπεδο διακριτικότητας και είναι σχεδόν δυσδιάκριτη από τα κανονικά μοντέλα παραγωγής.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό video του newsauto, από τις βαλλιστικές δοκιμές στην BMW X5. Σημειώστε πως λεπτομέρειες από τα αποτελέσματα των δοκιμών δεν δημοσιεύονται ποτέ από τους κατασκευαστές για ευνόητους λόγους ασφαλείας.

Advertisement

ΑΚΟΜΑ:
Γιατί δεν προστάτευσε η θωρακισμένη BMW τον Ζαμπούνη
Θα έσωζε η θωρακισμένη BMW τον επιχειρηματία από τους δολοφόνους του;
Έτοιμο για παραγωγή το Ελληνικό θωρακισμένο