Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πιο σπάνια Porsche είναι μια… κλούβα της VW

Ελλάδα 6:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πιο σπάνια Porsche είναι μια… κλούβα της VW

ΝΕΑ

Η πιο σπάνια Porsche είναι μια… κλούβα της VW

ΝΕΑ

Λέγεται ότι έχουν κατασκευαστεί μόνο 10 μοντέλα T3 με κινητήρα Porsche. Ένα είναι προς πώληση και σε υπερβολική τιμή.

Advertisement
Advertisement

Ένα επιβατικό VW T3 B32, που κοστίζει περίπου 365.000 ευρώ

Επειδή τα οχήματα υποστήριξης δοκιμών, VW T3, της Porsche ήταν πολύ αργά τη δεκαετία του 1980, η εταιρία αποφάσισε να τα βελτιώσει, χρησιμοποιώντας το boxer μοτέρ των 3,2 λίτρων από την Carrera.

Υπάρχουν διαφορετικά στοιχεία για τον αριθμό των οχημάτων που κατασκευάστηκαν.  Οι περισσότεροι από τους ιστορικούς της Porsche και τους μηχανικούς της VW συμφωνούν πως δεν έπρεπε να ήταν πάνω από δέκα αντίτυπα.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, οι μετατροπές ήταν τόσες που δεν ταξινομήθηκαν ως VW αλλά ως ως γνήσιες Porsche. Έτσι, αυτά τα δέκα T3 B32, ίσως να είναι τα πιο σπάνια μοντέλα του Zuffenhausen.

Bulli από το πρώην αφεντικό της Porsche

Advertisement

Ένα από αυτά προσφέρεται προς πώληση μέσω της πλατφόρμας mobile internet και μάλιστα από επίσημο αντιπρόσωπο της Porsche (την Porsche Centrum Gelderland) στην Ολλανδία.

Το  T3 B32, έρχεται με πρώτη ταξινόμηση (πρώτη άδεια κυκλοφορίας) από το 1988, με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και 130.770 χιλιόμετρα. Φυσικά υπάρχει και ο πρωτότυπος αριθμός πλαισίου της Porsche.

Advertisement

Το μοντέλο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1985 και έχει περλέ λευκό μεταλλικό χρώμα, ανήκε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Porsche Peter W.Schutz, έχει γερμανικά χαρτιά και αριθμό κυκλοφορίας

Λέγεται ότι έχουν κατασκευαστεί το πολύ 10 μοντέλα του VW T3 με κινητήρα Porsche. Τώρα ένα είναι προς πώληση. Σε υπερβολική τιμή, έχει γερμανικά χαρτιά και αριθμό κυκλοφορίας

Advertisement

Ωστόσο, η βαφή θέλει φροντίδα όπως και τα πάνελ της πόρτας. Είστε διατεθειμένοι να δώστε 364.900 ευρώ για την αγορά του; Με τα χρήματα αυτά αγοράζατε δύο ολοκαίνουργιες Porsche 911 GT3.

Οι 231 ίπποι από έναν κινητήρα Carrera 3,2 λίτρων και η τελική ταχύτητα των 185 χλμ./ώρα δεν σας ξαφνιάζουν . Στη δεκαετία του 1980, αυτός ο συνδυασμός σε ένα VW T3 ήταν μια απόλυτη επιτυχία. Σήμερα, τα αυθεντικά μοντέλα T3 B32 Porsche είναι απόλυτα συλλεκτικά. Ένα από αυτά πωλείται τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επτά μοντέλα χωρίς το σήμα αλλά με το DNA της Porsche
Ένα μοτέρ Porsche για το σαλόνι σας
Είκοσι χρόνια Porsche Cayenne (+video)