Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Pininfarina σκίζει και με τρακτέρ

Ελλάδα 12:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Pininfarina σκίζει και με τρακτέρ

Mobility

Η Pininfarina σκίζει και με τρακτέρ

Mobility

Το Straddle Tractor Concept είναι η πρόταση της Pininfarina για όσους θέλουν να φροντίζουν με ασύγκριτο στυλ αμπέλια τους.

Advertisement
Advertisement

Μετά τις Ferrari, τις Alfa Romeo, τις Lancia και τα Fiat, η Pininfarina «υπογράφει» το σχέδιο ενός τρακτέρ που θα μας έκανε όλους να θέλουμε χωράφια.

Δεν είναι μόνο τα αυτοκίνητα στο πορτφόλιο της Pininfarina, μια και όλοι ξέρουν πως από ποδήλατα μέχρι και τρένα, η Ιταλική εταιρεία έχει «βάλει το χέρι της» σε ότι κινείται και όχι μόνο. Γήπεδα ποδοσφαίρου, μηχανές καφέ, προσομοιωτές αγώνων, ακόμα και δάδα για Ολυμπιακούς αγώνες, είναι μερικά από τα project με τα οποία έχει ασχοληθεί η εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Συνεπώς, ο σχεδιασμός του συγκεκριμένο τρακτέρ, δεν είναι και τόσο «ακραίος». Στην πραγματικότητα, μια και προορίζεται για να ταιριάξει με το περιβάλλον όπου παράγονται οι πρώτες ύλες για την οινοποιία, το μόνο στοιχείο του τρακτέρ που καθορίστηκε από τις ανάγκες της συγκεκριμένης εφαρμογής, ήταν το συνολικό πλάτος.

Βλέπετε, οι αμπελώνες υψηλής αξίας στους οποίους καλλιεργούνται τα σταφύλια βρίσκονται σε πολύ στενές, απότομες σειρές αμπελιών πλάτους μικρότερου του 1,5 μέτρου. Το πιλοτήριο που σχεδιάστηκε από την Pininfarina, προσφέρει εξαιρετική ορατότητα στα αμπέλια και πράγματι επωφελείται από τις δυναμικές γραμμές που συναντώνται και σε αυτοκίνητα.

Advertisement

Ο Kevin Rice που έχει περάσει και από τη Mazda και έχει υπογράψει το RX Vision, είναι ο επικεφαλής δημιουργικός διευθυντής της Pininfarina και σχετικά με το τρακτέρ επεσήμανε πως: «Έχουμε αξιοποιήσει τις δεξιότητες που αποκτήσαμε σε περισσότερα από 90 χρόνια σχεδίασης αυτοκινήτων, διατηρώντας πάντα την ανθρώπινη απόδοση στο επίκεντρο».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φορτηγό υδρογόνου Gaussin με υπογραφή Pininfarina για το Dakar
O Pininfarina ανοίγει ένα νέο εργοστάσιο για το Battista
Πως σας φαίνεται το Mazda RX-10 Vision;

 

 

Advertisement