Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως σας φαίνεται το Mazda RX-10 Vision;

Ελλάδα 21:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως σας φαίνεται το Mazda RX-10 Vision;

ΝΕΑ

Πως σας φαίνεται το Mazda RX-10 Vision;

ΝΕΑ

Με αρκετή φαντασία αλλά και με βάση το RX-Vision Concept που είδαμε από τη Mazda λίγα χρόνια πριν, ο Maximilian Schneider «οραματίστηκε» ένα ακόμα πιο ακραίο μοντέλο, ως το «απόλυτο» της Ιαπωνικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Το εξαιρετικό σε εμφάνιση Mazda RX-Vision Concept που είχε παρουσιαστεί πριν από μερικά χρόνια, ήταν η έμπνευση για τον Maximilian Schneider που είναι σχεδιαστής και εργάζεται στην Ιαπωνία για τη Mitsubishi Motors. Με το RX-10 Vision Longtail –που καταδεικνύει την επιμηκυμένη «ουρά» του αυτοκινήτου- ο Schneider πάει την ιδέα του απόλυτου Mazda ένα βήμα πιο μακριά.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιαστής του, το οραματίζεται ως μοντέλο που μπορεί να συμμετάσχει στην κατηγορία των Hypercars των αγώνων αντοχής και ειδικότερα σε αυτόν του Le Mans. Ο κινητήρας που θα μπορούσε να έχει το RX-10 είναι ένας turbo Wankel με τρεις ρότορες και χωρητικότητα 2,3 λίτρων που επιτρέπει την απόδοση ισχύος 780 ίππων. Με δύο ηλεκτροκινητήρες για τους εμπρός τροχούς απόδοσης 125 ίππων στον κάθε έναν, η συνολική ισχύς φτάνει τα 1.030 άλογα.

Με τα δεδομένα αυτά, ο σχεδιαστής του πρωτοτύπου θεωρεί πως οι επιδόσεις του RX-10 θα μπορούσαν να είναι κάτι σαν 2,5 δευτερόλεπτα για τη διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, με την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου να μπορεί να αγγίξει τα 427 χλμ./ώρα χάρη και στην εξαιρετική του αεροδυναμική. Ο κινητήρας βάσει του σχεδίου, είναι τοποθετημένος στο κέντρο και επιτρέπει στο συνολικό προφίλ του αυτοκινήτου να «μένει» πολύ χαμηλά.

Advertisement

 

Advertisement