Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Pininfarina ανοίγει ένα νέο εργοστάσιο για το Battista

Ελλάδα 21:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Pininfarina ανοίγει ένα νέο εργοστάσιο για το Battista

ΝΕΑ

O Pininfarina ανοίγει ένα νέο εργοστάσιο για το Battista

ΝΕΑ

Η εταιρία του Pininfarina μετά από 90 χρόνια εμβληματικής παρουσίας στην αυτοκίνηση σε όλα τα επίπεδα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο δημιουργώντας την πρώτη γραμμή παραγωγής για το υπεραυτοκίνητο Battista.

Advertisement
Advertisement

To όνομα Pininfarina έχει συνδεθεί με μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της αυτοκίνησης εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. Και τώρα ήρθε η ώρα να περάσει στην επόμενη μέρα, ξεκινώντας μία νέα εγκατάσταση μέσα στην οποία θα παράγει με χειροποίητο τρόπο το νέο υπεραυτοκίνητό της, το Battista των 2+ εκατ. ευρώ.

Το όλο project χρηματοδοτήθηκε με πάνω από 1 δισ ευρώ από την Ινδική εταιρία Mahindra, η οποία έχει τον έλεγχο της Pininfarina από το 2015. Η εγκατάσταση βρίσκεται στο Τορίνο και θα ξεκινήσει με την παραγωγή του Battista ενώ αργότερα θα προστεθεί και ένα crossover το οποίο θα βασίζεται στο πρωτότυπο Pura Vision που είδαμε πέρσι.

Την παραγωγή των αυτοκινήτων θα αναλάβει ένα νέο τμήμα της εταιρίας εξειδικευμένο στην παραγωγή αυτοκινήτων και θα χρησιμοποιηθούν εγκαταστάσεις που μέχρι τώρα ήταν αφιερωμένες στην δημιουργία και κατασκευή πρωτοτύπων για άλλους κατασκευαστές.

Advertisement
Advertisement

Όπως δήλωσε ο αρχιμηχανικός της εταιρίας Paolo Dellacha, “πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα για εμάς, και σε μερικές εβδομάδες θα έχουμε έτοιμα τα πρώτα έτοιμα αυτοκίνητα για τους πελάτες μας”.

Το Battista βασίζεται στο πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη του Rimac Bevera, έτσι η δουλειά που γίνεται στο νέο εργοστάσιο του Pininfarina είναι σχετικά εύκολη, καθώς τα περισσότερα τμήματα έρχονται έτοιμα και χρειάζεται μόνο συναρμολόγηση. Κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο καθώς χρειάζονται προσεκτικά μέτρα ασφαλείας απέναντι στην ισχυρή μπαταρία του Revera των 800V.

Advertisement

H παραγωγή θα είναι μικρή, 150 αυτοκίνητα σε μία περίοδο τριών ετών και θα γίνεται στο χέρι. Όσο για το μέλλον της επένδυσης και εδώ πάλι όλα επαφίονται σε ένα crossover το οποίο μάλλον πολύ σύντομα θα αναλάβει να φέρει τα απαραίτητα κέρδη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δυναμικό ντεμπούτο στις ΗΠΑ για το Pininfarina Battista (+video)
Η πρώτη, εντυπωσιακή εκτέλεση του Pininfarina Battista
Ο Nick Heidfeld εξελίσσει το Pininfarina Battista (video)