Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Porsche 911 GT3 μας ξεναγεί στην Πράσινη Κόλαση (video)

Ελλάδα 17:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Porsche 911 GT3 μας ξεναγεί στην Πράσινη Κόλαση (video)

ΝΕΑ

Η νέα Porsche 911 GT3 μας ξεναγεί στην Πράσινη Κόλαση (video)

ΝΕΑ

H παρουσίαση του νέου δημιουργήματος της Porsche, της νέας γενιάς 911 GT3, συνοδεύτηκε από έναν εκπληκτικό γύρο στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Advertisement
Advertisement

Η μέχρι τώρα πιο σκληροπυρηνική έκδοση της 911 (992) με κωδικό GT3 έκανε την επίσημη εμφάνισή της, με τα πρώτα σχόλια να είναι ιδιαιτέρως θετικά, ενώ άπαντες ανυπομονούν να βρεθούν πίσω από το τιμόνι της.

Ένα από τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν από την συγκεκριμένη έκδοση είναι ο χρόνος των 6:59.927 που σημείωσε στη φημισμένη πίστα του Νίρμπουργκρινγκ των 20,8 χιλιομέτρων, με τη διαφορά ότι το σημείο αναφοράς για όλους τους κατασκευαστές είναι η χάραξη των 20,6 χλμ. Εκεί, η νέα 911 GT3, έχοντας για οδηγό τον επίσημο εξελικτή της εταιρείας, Lars Kern, σημείωσε έναν ακόμα πιο εντυπωσιακό γύρο, με 6:55.20.

Advertisement
Advertisement

Συγκρίνοντας τους χρόνους, παρατηρούμε ότι η νέα γενιά του γερμανικού supercar είναι κατά 17 δευτερόλεπτα ταχύτερη από την προηγούμενη GT3 (7:12.7), όπως και κατά 1,2 δευτερόλεπτα ταχύτερη από την πιο πρόσφατη 911 GT3 RS, η οποία είχε σημειώσει χρόνο 6:56.4. Να αναφέρουμε ότι η 911 GT3 φορούσε τα προαιρετικά ελαστικά Pilot Sport Cup 2 R της Michelin που μέχρι πρότινος φορούσαν αποκλειστικά οι εκδόσεις RS.

Advertisement

H Porsche 911 GT3 (992) εφοδιάζεται με ένα flat-six ατμοσφαιρικό σύνολο 4,0 λίτρων, που αποδίδει μέγιστη ισχύ 510 ίππους, αντίστοιχη ροπή 470 Nm, ενώ ο κινητήρας μπορεί να στροφάρει μέχρι τις 9.000 σ.α.λ. Η δύναμη μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, είτε μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη PDK επτά σχέσεων, είτε μέσω ενός χειροκίνητου έξι σχέσεων, που ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Advertisement

H νέα εμπρός ανάρτηση με διπλά ψαλίδα εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής της Porsche, έχοντας σκοπό την βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς, προσφέροντας μεγαλύτερη ακρίβεια της γωνίας κάμπερ και περιορίζοντας αισθητά τη μεταφορά εγκάρσιων δυνάμεων στα αμορτισέρ, ενώ αυξημένα κατά είναι και τα εμπρός μετατρόχια.

Διαβάστε επίσης:
Στα χέρια μας 5 από τις καλύτερες Porsche της ιστορίας
Σανίδωμα στην ευθεία με Porsche 911 Turbo S (video)
Οδηγούμε την Porsche Taycan Turbo

Advertisement