Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz θα περιορίσει αισθητά τη γκάμα της

Ελλάδα 1:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes-Benz θα περιορίσει αισθητά τη γκάμα της

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz θα περιορίσει αισθητά τη γκάμα της

ΝΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε, τα στελέχη τής γερμανικής εταιρείας προχώρησαν σε επανεξέταση του συνόλου της γκάμας της και έλαβαν κάποιες πολύ σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Τα πρώτα δείγματα φάνηκαν ήδη από πέρυσι, όταν η Mercedes-Benz ανακοίνωσε το νέο στρατηγικό επιχειρηματικό σχέδιό της για τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό, το βασικό στοιχείο του είναι η μείωση του κόστους εξέλιξης και παραγωγής και η επένδυση σε ακόμα ποιοτικότερα και πολυτελέστερα καινούργια οχήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού Car and Driver η εταιρεία πρόκειται να μειώσει δραματικά τον αριθμό των μοντέλων της τα προσεχή χρόνια. Οι Αμερικανοί συνάδελφοι συνομίλησαν με ανώτατα στελέχη τής Mercedes-Benz και αναφέρουν ότι «από τα 33 διαφορετικά οχήματα που διαθέτει στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, μόνο 14 θα απομείνουν».

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα μοντέλα που πρόκειται να πάψουν να υπάρχουν θα είναι κυρίως τα coupé και τα station wagon που διαθέτει τώρα. Επίσης, εντός τής επόμενης χρονιάς πρόκειται να διακοπεί η παραγωγή τής CLS αλλά και της Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé.

Θυμίζουμε ότι εταιρεία έχει γνωστοποιήσει ότι σταματούν οι coupé και cabriolet εκδόσεις τής S-Class. Το ίδιο ισχύει και για τις αντίστοιχες των C-Class και E-Class οι οποίες θα αντικατασταθούν από την καινούργια CLE. Ωστόσο, και η τελευταία αναμένεται να πάψει να υπάρχει στο μέλλον (καθώς έχει coupé αμάξωμα).

Advertisement

Πέραν αυτών, όπως έγινε γνωστό, ως τέλος της δεκαετίας που διανύουμε θα καταργηθούν τόσο η station wagon έκδοσης της νέας CLA-Class (η καινούργια γενιά τού μοντέλου θα παρουσιαστεί το 2025) όσο και η νέα E-Class Estate.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, ότι ένα από τα ανώτατα στελέχη τής Mercedes-Benz (το οποίο δεν κατονομάζεται) δήλωσε σχετικά: «Τελικώς, απλά δεν χρειαζόμαστε station wagon ή δίθυρα οχήματα που δεν είναι τόσο αποδοτικά για να αυξήσουμε τον όγκο πωλήσεων».

Advertisement

Αντιθέτως, τονίστηκε ότι ο χώρος και ο χρόνος είναι τα σημαντικότερα στοιχεία τής σύγχρονης πολυτέλειας και όχι τα εντυπωσιακά αμαξώματα και μοντέλα τα οποία έχουν απήχηση μόνο στην ευρωπαϊκή αγορά.

Τέλος, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η θα δημιουργηθούν καινούργια μοντέλα τής Maybach τα οποία θα είναι υπερπολυτελή και θα δοθεί έμφαση και στην εξέλιξη νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων τα οποία θα έχουν μπαταρίες 150 kWh που θα φορτίζουν σε παροχή ισχύος έως 270 kW και θα επιτρέπουν αυτονομία μεγαλύτερη από 800 χλμ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ίσως η πρώτη εικόνα της νέας Mercedes-AMG GT
Το ταμπλό-οθόνη της Mercedes και στα μικρότερα μοντέλα
Συγκριτική δοκιμή: Alfa Romeo Tonale 1.5 160 PS vs Mercedes-Benz GLA 200