Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes στοχεύει στην ανακύκλωση…

Ελλάδα 17:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes στοχεύει στην ανακύκλωση…

ΝΕΑ

Η Mercedes στοχεύει στην ανακύκλωση…

ΝΕΑ

Στόχος των εταιρειών είναι να μειώσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις εκπομπές ρύπων για κάθε αυτοκίνητο…

Advertisement
Advertisement

Η ανακύκλωση των προϊόντων είναι κάτι που οι περισσότερες εταιρείες κοιτάζουν πλέον… ζεστά. Το ποσοστό αυξάνει συνεχώς καθώς στόχο είναι να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ζήτηση για πρώτες ύλες ενώ παράλληλα να μειωθούν και οι εκπομπές ρύπων.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες κινούνται πολύ προς αυτήν την κατεύθυνση και συνεχώς αναζητούν νέους τρόπους να μειώσουν τους ρύπους αλλά και να αυξήσουν το ποσοστό της ανακύκλωσης.

Η Mercedes είναι από τις εταιρείες που έχει δείξει την ευαισθησία της σε αυτόν τον τομέα και συνεχίζει να αναζητά λύσεις για να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα.

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική φίρμας και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Ambition 2039, έχει θέσει τον στόχο να προσφέρει από το 2039 έναν στόλο επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε όλη την αλυσίδα αξίας και σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής.

Ανακύκλωση ακόμα και στο 100%

Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να μειώσει έως το τέλος της δεκαετίας τουλάχιστον κατά το ήμισυ τις εκπομπές CO₂ ανά επιβατικό αυτοκίνητο σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής, συγκριτικά με το 2020.

Advertisement

Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να πάρει μέτρα που αφορούν χρήση ανακυκλωμένων υλικών. Όπως η ίδια έχει κάμνει γνωστό κατά τη φάση σχεδιασμού της νέας B-Class εξετάστηκε προσεκτικά η σύνθεση όλων των υλικών που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Για παράδειγμα, η κεντρική επιφάνεια των καθισμάτων επενδύεται με υφάσματα φτιαγμένα από 100% ανακυκλωμένο υλικό. Στην περίπτωση των καθισμάτων Artico/Microcut (τεχνιτό υποκατάστατο δέρματος), το ποσοστό αυτό αγγίζει το 65% στην επιφάνεια του καθίσματος και 85% στα εσωτερικά υλικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εταιρεία- έκπληξη πρώτη σε πωλήσεις το Δεκέμβριο στην Ελλάδα
Τα νέα της πιάτσας, 364…
To όνομα SsangYong δεν αρέσει στους νέους ιδιοκτήτες